Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος Αποστολάκης – Το απόγευμα η ορκωμοσία

Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ αποστρατεύτηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την ορκωμοσία του, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα.

Η ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ αναφέρει: «Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, με την απόφαση υπ΄ αρ 1 από 14-1-2019, θέτει σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, για σπουδαίο λόγο που αφορά στην πρόταση του Πρωθυπουργού για διορισμό του ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας, και στον οποίο απονέμει τον τίτλο του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.
»Μέχρι την επιλογή νέου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τα σχετικά καθήκοντα θα ασκεί ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.»
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα ορκιστεί στις 19:30 απόψε, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο νέος υπουργός Εθνικής Αμυνας αναμένεται να αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντά του αύριο, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του χαρτοφυλακίου από τον Πάνο Καμμένο.
Νωρίτερα, ο Ευάγγελος Αποστολάκης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Πριν από τη συνάντηση ο νέος υπουργός Εθνικής Αμυνας δήλωσε:
«Δέχτηκα να αναλάβω την θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας γιατί έχω μάθει να υπηρετώ το καθήκον, είμαι στρατιώτης και άνθρωπος της ευθύνης. Έχω συνηθίσει να αναλαμβάνω την ευθύνη όσο βαριά και να είναι», δήλωσε ο  αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Εξάλλου, όπως πρόσθεσε,  «η κατάσταση είναι αρκετά περίεργη η οποία απαιτεί συναίνεση, ενότητα και συνεργασία και θεωρώ εξαιρετική τιμή την πρόταση που μου έκανε ο πρωθυπουργός και τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Θα συνεχίσω να υπηρετώ το καθήκον που αναλαμβάνω όπως έκανα μέχρι σήμερα μακριά από πολιτική και κόμματα και προσβλέπω στη συνεργασία όλων των πολιτικών κομμάτων για το καλό της πατρίδας».