Ο… άλλος Άρης του Καστρίτη

Οι «κίτρινοι» έχουν αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού τους σε άμυνα και επίθεση, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα στατιστικά.
Στην επίθεση ο Άρης απειλεί περισσότερο κοντά στο καλάθι με τα νούμερα του στα δίποντα να έχουν αυξηθεί είτε στα ποσοστά είτε στις προσπάθειες. Χαρακτηριστικό είναι το 20/44 κόντρα στο Ρέθυμνο έναντι 7/22 τρίποντα, ενώ αυτή η αλλαγή είχε φανεί και στον αγώνα με τον Ήφαιστο (19/31 δίποντα και 6/32 τρίποντα).

Οι «κίτρινοι» έχουν επίσης αλλάξει και στο αμυντικό κομμάτι, μιας και πιέζουν περισσότερο προκειμένου να… κλέψουν μπάλες και να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τα λάθη του αντιπάλου.

Ο Άρης έχει ανοδική τάση στον συγκεκριμένο τομέα, κόντρα στον Ήφαιστο είχε 16 κλεψίματα ενώ με το Ρέθυμνο έκανε εννέα, αριθμοί που είναι πάνω από τον προηγούμενο μέσο όρο, ο οποίος ήταν 5.6 ενώ πλέον έχει ανέβει στα 6.6 ανά αγώνα.

Η αγωνιστική βελτίωση της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη φαίνεται και στο συνολικό ranking το οποίο έφτασε στους 66 πόντους κόντρα στον Ήφαιστο και στους 68 κόντρα στο Ρέθυμνο.