Δείτε τον Τσίπρα να χαρακτηρίζει αποστάτες όσους ψηφίζουν κόντρα στη γραμμή του κόμματος

Οσα λέγονται από τους πολιτικούς μένουν και πολλές φορές του στοιχειώνουν γιατί δείχνουν τη συνέπεια ή την ασυνέπειά τους. Το ίδιο έχουν πάθει τώρα και οι κυβερνώντες, ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος που είπαν πολλά αλλά δεν τήρησαν τίποτε.

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται πολύς λόγος για το αν οι βουλευτές που θα στηρίξουν την κυβέρνηση και προέρχονται από άλλα κόμματα είναι αποστάτες. Περιέργως αυτοί που κάποτε μιλούσαν με ευκολία για αποστασίες, προδοσίες και άλλα τέτοια φοβερά και τρομερά σήμερα ποιούν την νήσσα.

Τι έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας το 2014 περί αποστατών; «Για να βγουν 180 πρέπει να υπάρξουν αποστασίες. Αποστασία σημαίνει ότι κάποιοι βουλευτές που είναι στα κόμματα τους θα κάνουν διαφορετικά από ό,τι λέει το κόμμα τους. Μίλησα λοιπόν για κλίμα φημών για κλίμα εκβιασμών που τραυματίζει τη Δημοκρατία».



Ελεγε επίσης σε συνέντευξή του στο Σκάι την ίδια εποχή: ««Η επιμονή μας να υπάρξουν ραγδαίες πολίτικες εξελίξεις στη χωρά δεν έχει να κάνει με μια προσδοκία να αρπάξουμε την εξουσία. Πάμε σε μια διαδικασία μεγάλης πόλωσης και σύγκρουσης... Από τα 7 κόμματα μόνο τα 2 συμφωνούν στην εκλογή ΠτΔ. Έχουμε 24 ανεξάρτητους βουλευτές ακόμα. Και στο σύνολο τους να συμφωνούσαν να εκλέξουν Πρόεδρο πάλι δεν βγαίνει. Τι λέει ο κ. Σαμαρας επί 4 μήνες; Θα διεκδικήσουν να υπάρξουν αποστασίες από τα κόμματα... αυτό είναι φθορά για τη Δημοκρατία. Και δεν θα πω ότι φέρνει στο μυαλό μας παλιές μνήμες».

Αλλά μόλις σήμερα ρωτήθηκε για το ίδιο θέμα και ο Νίκος Παππάς και χαρακτήρισε ανοησίες τα περί «στημένου» και αποστατών. Οπως είπε, η αποχώρηση Καμμένου σηματοδοτεί νέα κατάσταση και γι' αυτό βλέπουμε μεταλλάξεις και στην στάση της αντιπολίτευσης, είπε και χαρακτήρισε «πολιτική απόγνωση» τα όσα λέγονται για «στημένο διαζύγιο» και «αποστάτες» βουλευτές. Μάλιστα αναρωτήθηκε: «Τι πάει να πει "στημένο";» και χαρακτήρισε «ανοησίες τα περί αποστασίας, γιατί αποστασία είναι το ακριβώς αντίθετο. Αυτός που στήριζε μέχρι τώρα την κυβέρνηση και συνεχίζει να την στηρίζει δεν είναι "αποστάτης". "Αποστάτης" είναι αυτός που κάνει το ακριβώς αντίθετο».Συναλλαγή δεν είναι όταν έχεις μια καθαρή γραμμή, την υπηρετείς, συναλλαγή είναι όταν Σάββατο βράδυ στηρίζεις την Συμφωνία και την Κυριακή το πρωί την κάνεις γαργάρα, πρόσθεσε ακόμα ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρνει να διαμορφώνει συναινέσεις και μπορούμε να τις διευρύνουμε ακόμα περισσότερο, πρόσθεσε ο κύριος Παππάς, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην διεύρυνση που επιχειρεί πλέον η κυβέρνηση.
Και τώρα τι;

Αραγε πώς θα ονομάζονται τώρα οι βουλευτές που κάνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που λέει το κόμμα τους; Πώς θα λέγεται ο Κόκκαλης, η Κουντουρά, ο Παπαχριστόπουλος, ο Ζουράρις που πάνε κόντρα στη γραμμή του κόμματος με το οποίο εξελέγησαν; Πώς θα ονομάζεται o Σπύρος Δανέλλης που πάει κόντρα στο Ποτάμι με το οποίο εξελέγη;

Βεβαίως και είναι ελεύθερη η βούληση των βουλευτών. Μπορούν να ψηφίζουν με βάση το τι πιστεύουν ως εθνικά συμφέρον. Ομως, κατά το δοκούν ονομάζονται κάποιοι αποστάτες και κάποιοι όχι; Οταν στηρίζουν μια κυβέρνηση της Αριστεράς είναι πατριώτες, έντιμοι, αγωνιστές κι όταν έρχονται να στηρίξουν μια δεξιά κυβέρνηση είναι αποστάτες και ξεπουλημένοι;

Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να απαντήσει, αν και το έκανε στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Open όταν είπε ότι δε βλέπει καμιά αποστασία.