Τα στοιχεία των διωκτικών αρχών για την δολοφονία του 51χρονου με το ψευδώνυμο «Κουρεμένος» στην Καλλιθέα

O 51χρονος λεσχειάρχης Κ. Χ που είχε το ψευδώνυμο «Κουρεμένος» στον χώρο των λεσχών, δολοφονήθηκε από έναν κουκουλοφόρο που τον έσπρωξε αρχικά σε κάδους απορριμμάτων και μετά τον πυροβόλησε στο κεφάλι με όπλο που πιθανόν έφερε σιγαστήρα. Όπως συνέβη και με την δολοφονία προ δύο μηνών του Ελληνοαυστραλού Γιάννη Μακρή στην Βούλα.


Ο δράστης απομακρύνθηκε προς την περιοχή του Φαλήρου καταδιωκόμενος από διάφορους πολίτες και φέρεται να πυροβόλησε άλλες τρεις φορές. Ο 51χρονος που είχε συλληφθεί τον Φεβρουαριο 2002 για υπόθεση ναρκωτικών είχε αποφύγει τον θάνατο όταν βρισκόταν στο ίδιο κελί, στις φυλακές Κορυδαλλού, με τον ποινικό Θοδωρή Γρηγοράκο, μέλος της μαφίας της Ηλιούπολης ο οποίος δολοφονήθηκε (στις 26 Φεβρουαρίου 2002) με δηλητηριασμένο, με υδροκυάνιο, φαγητό. Είχε δημιουργήσει πολλές χαρτοπαικτικές λέσχες στον Πειραιά (μία από αυτές στο Τζάνειο νοσοκομείο) και φερόταν σε μία από αυτές να συνεργάσθηκε με άτομο που είχε κατηγορηθεί παλαιότερα ως μεγαλοδιακινητής κοκαΐνης. Ακόμη υπήρχαν πληροφορίες ότι παλιότερα ασχολείτο με το στοίχημα αλλά είχε κι επαφή με «νονούς της νύκτας», χωρίς ωστόσο να έχει άλλες ποινικές εμπλοκές…».

Σε αυτές τις αναφορές προχώρησαν πρώην και νυν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με τη δολοφονία αλλά και τις δραστηριότητες του 51χρονου, που έπεσε νεκρός από σφαίρες αγνώστου –το βράδυ της Παρασκευής- έξω από τη χαρτοπαικτική λέσχη του στην συμβολή των οδών Δημοσθένους και Ταγματάρχου Πλέσσα στην Καλλιθέα, κοντά στη λεωφόρο Συγγρού. Πρόκειται για την 17η δολοφονία που έχει καταγραφεί την τελευταία διετία κι αποδίδεται σε «συμβόλαιο θανάτου». Με μία σειρά εγκληματικών ενεργειών που φθάνει πλέον την μία κάθε 7-10 μέρες.

Ο άτυχος άνθρωπος άφησε λίγα δευτερόλεπτα πιο πριν το αυτοκίνητό του σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου βενζίνης και κατευθύνθηκε προς την λέσχη του, που είχε ανοίξει πριν από 1,5 περίπου χρόνο. Εκεί φαίνεται να τον προσέγγισε ο δολοφόνος που περιγραφεται ως «ψηλός, αδύνατος, με μαύρα ρούχα κι ο οποίος φορούσε κουκούλα «full face”, τον έριξε κάτω και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ.

Το δραματικό συμβάν έγινε αντιληπτό από άτομα που βρίσκονταν στο σημείο που επιχείρησαν να καταδιώξουν τον δράστη, ο οποίος έσπευσε να εξαφανισθεί πυροβολώντας. Αρχικά υπήρξε η εντύπωση ότι θύμα και δράστης είχαν διαπληκτισθεί. Κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι μίλησαν για την χρήση όπλου που έφερε σιγαστήρα. Από τις αρχικές μαρτυρίες ο 51χρονος δεν φαίνεται να είχε οποιαδήποτε προσωπική ή οικονομική εκκρεμότητα αλλά ούτε και στην χαρτοπαικτική λέσχη να είχε προκληθεί κάποιο επεισόδιο. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες της λέσχης, του πρατηρίου βενζίνης κι άλλες, για να προσδιορίσουν τις κινήσεις του δράστη ενώ προχωρούν σε άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου.