Mercedes-Benz A 250 by Brabus: Μια συνήθεια… επιδόσεων

Η Brabus δεν θα μπορούσε να μην παρέμβει με τον χαρακτηριστικά ηχηρό της τρόπο στην νέα γενιά της A-Class, παρουσιάζοντας μια βελτιωμένη έκδοση της κορυφαίας εκδοχής του γερμανικού μοντέλου εξαιρουμένων των AMG.
Ο λόγος για την έκδοση Α250 την οποία η Brabus φρόντισε να περιβάλλει με το μαγικό της άγγιγμα, παραδίδοντας μια hot-hatch παραλλαγή της μικρότερης Mercedes-Benz η οποία αν και δεν φτάνει τις επιδόσεις των εκδόσεων του Affalterbach είναι σίγουρα θεαματική και όχι μόνο κατ΄εμφάνιση.
Στα σπλάχνα της φιλοξενείται μια αναβαθμισμένη εκδοχή του δίλιτρου κινητήρα ο οποίος χάρη στις παρεμβάσεις της Brabus, αποδίδει 270 ίππους και 430 Nm ροπής. Η συγκεκριμένη αναβάθμιση εξασφαλίζει στην συγκεκριμένη έκδοση της A-Class τη δυνατότητα να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά της διαμορφώνεται σε 250 χλμ./ώρα. 
Φυσικά οι παρεμβάσεις της Brabus δεν εστιάζονται μόνο στο μηχανικό σύνολο καθώς ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος έχει επιμεληθεί και την εμφάνιση της A-Class με κυρίαρχα στοιχεία τους νέους τροχούς των 20 ιντσών, τις νέες απολήξεις της εξάτμισης από χάλυβα, τον πιο επιθετικό αεροδυναμικό διαχύτη και φυσικά την διόλου διακριτική αεροτομή που δεσπόζει στο τμήμα.
Επίσης, χάρη στην ολιστική αναβάθμιση του συστήματος εξαγωγής ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το ιδανικό “soundtrack” παράλλαζοντας τον ήχο της εξάτμισης επί το επιθετικότερο.
Την αναβαθμισμένη εικόνα συμπληρώνουν ορισμένες αντίστοιχου πολεμικού ύφους πινελιές στο εσωτερικό της πάντα σε συμφωνία με τον πολυτελή χαρακτήρα της, όπως ο επιπλέον φωτισμός, τα πεντάλ αλουμινίου ή οι ακόμα περισσότερες επιλογές των επενδύσεων στις οποίες συμπεριλαμβάνεται ακόμα και βελούδο.
Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι ο προνομιακός βελτιωτής των Γερμανών προσφέρει τη συγκεκριμένη έκδοση τόσο σε τετρακίνηση όσο και στη δικίνητη εκδοχή της Α250 ενώ όπως έχει ήδη ανακοινωθεί ετοιμάζει αντίστοιχες αναβαθμίσεις και για τις εκδόσεις diesel.