Οι υψηλές βλέψεις της τετραθέσιας BMW X8

Μετά την συμπλήρωση της γκάμας των Χ, με την επιβλητικών διαστάσεων όσο και πολυτελών προδιαγραφών Χ7, η BMW ετοιμάζει την επόμενη, ακόμα «ηχηρότερη» σε επίπεδο πολυτέλειας, SUV πρότασή της που, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, θα αναλάβει κατά κάποιο τρόπο να δημιουργήσει ένα σημείο επαφής ανάμεσα στην γκάμα των SUV της BMW και της Rolls-Royce Cullinan.


Το νέο μοντέλο φέρεται να έχει ήδη αποκτήσει την κωδική ονομασία G09, ενώ σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα αποτελέσει απλώς μια coupe σχεδιαστικής λογικής έκδοση της X7 όπως είχε υποτεθεί στο παρελθόν.

Ο στόχος του μοντέλου, θα είναι προφανώς η πολυτέλεια, εξ ου και εκτός από τις πολυάριθμες εξοπλιστικές που αναμένεται να προσφέρει προς αυτήν την κατεύθυνση, αναμένεται να διατεθεί σε αποκλειστικά τετραθέσια διάταξη.

Έτσι, αν και η σιλουέτα της Χ8 όπως νομοτελειακά αναμένεται να ονομάζεται, προδιαγράφεται δυναμικότερη από την τετραγωνισμένη Χ7, η έμφαση στην άνεση των επιβατών του πίσω καθίσματος δεν θα την «αφήσει» να ακολουθήσει σχεδιαστικά μονοπάτια, αντίστοιχα των Χ6 και X4.

Ενδεικτικό είναι ότι στις μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει για το πολυτελές SUV είναι ότι, αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται επισήμως προς το παρόν, θα αποτελέσει το ακριβότερο μοντέλο της BMW, συμπεριλαμβανομένου του i8 Roadster το οποίο ξεκινά στη Γερμανία από τα 155.000 ευρώ και στην εγχώρια αγορά από 185.000 ευρώ. Ενδεικτικά επίσης αναφέρεται, ότι η τιμή στην οποία διατίθεται το Rolls-Royce Cullinan στη γερμανική αγορά διαμορφώνεται σε 315.000 ευρώ.

Οι υψηλές βλέψεις της τετραθέσιας BMW X8 | in.gr