Έγκλημα στη Ρόδο: Στις φυλακές Γρεβενών και Αυλώνας οι κατηγορούμενοι – Πώς φυγαδεύτηκαν

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκαν χθες από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, στο Μεταγωγών Πειραιώς, ο 21χρονος Ροδίτης και ο 19χρονος Αλβανός.

Οι νεαροί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό από κοινού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του dimokratiki.gr από το Μεταγωγών θα μεταφερθούν, προκειμένου να συνεχιστεί η προσωρινή τους κράτηση στις φυλακές Γρεβενών και Αυλώνας, αντίστοιχα, ως την εισαγωγή της υπόθεσης σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου του Εφετείου Δωδεκανήσου, αφού πρώτα ξεκαθαρίσει, με την ολοκλήρωση και αξιολόγηση των εργαστηριακών εξετάσεων, ο βαθμός της συμμετοχής εκάστου στο αποτρόπαιο και φρικιαστικό έγκλημα, της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ελένης Τοπαλούδη του Ιωάννη.



Τόσο το απόγευμα της Παρασκευής όσο και κατά την διάρκεια της κράτησής τους εντός των κρατητηρίων δεν σημειώθηκαν επεισόδια καθώς είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ενώ ανακόπηκαν και προσπάθειες του εξαγριωμένου πλήθους, που συγκεντρώθηκε τόσο έξω από το δικαστικό μέγαρο Ρόδου όσο και πέριξ του αστυνομικού τμήματος, για να τους λιντσάρει.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίστηκε η όλη υπόθεση από τις τοπικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ είναι το γεγονός ότι στήθηκε «μπλόφα» με την τοποθέτηση οχήματος μεταγωγής στην κεντρική είσοδο του δικαστηρίου και αστυνομικοί σε ρόλους «ηθοποιών» παρέστησαν ότι δήθεν θα έβγαιναν οι κατηγορούμενοι από εκεί για να μπορέσουν ταυτόχρονα να φυγαδευτούν από την πίσω πόρτα, παρασύροντας μάλιστα και τα ΜΜΕ, που κατέγραφαν την δήθεν μεταφορά τους.

Ενδεικτικό της έντασης, που επικρατούσε, είναι εξάλλου το γεγονός ότι η τακτική Ανακρίτρια Ρόδου ανακοίνωσε την διάταξη προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων στα κρατητήρια αλλά και το ό,τι φυγαδεύτηκαν και δικαστικοί υπάλληλοι και οι συνήγοροί τους.