Ήττα-σοκ για την Λυών από την Ρεν

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Ρεν καθώς επικράτησε της Λυών με 2-0 χάρη στα γκολ του Μπεν Αρφά (41΄) και του Σιαμπατέ (43΄), με τους γηπεδούχους να προσπαθούν στο
δεύτερο ημίχρονο να επιστρέψει μάταια, χάνοντας την μία φάση μετά την άλλη. Από πλευράς Ρεν στην αποστολή της βρέθηκε ο Γιάκομπ Γιόχανσ αλλά να μην παίρνει χρόνο συμμετοχής.
Με αυτήν την νίκη η ομάδα της Βρετάνης έφτασε τους 20 βαθμούς, ενώ η Λυών έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Απολαυστικό παιχνίδι ήταν αυτός της Μαρσέιγ με την Ναντ. Η ομάδα της Μασαλλίας προηγήθε δυο φορές μέσα στο ματς με τους Σανσόν στο 28’ και τον Τοβέν με πέναλτι στο 36ο λεπτό, ωστόσο τα «καναρίνια» είχαν απάντηση με τον Σάλα στην πρώτη περίπτωση στο 30’ και με τον Τουρέ στο φινάλε του πρώτου μέρους.
Τελικά η Ναντ έκανε την ανατροπή με τον ο Μποσκίλια να κάνει το 3-2 στο 64ο λεπτό. Στο τελευταίο δεκάλεπτο πέρασε σαν αλλαγή ο Κώστας Μήτρογλου αλλά δεν άλλαξε κάτι και οι Φωκαείς γνώρισαν την ήττα για να παραμείνουν στους 26 πόντους. Κοντά να πετύχει την 3η συνεχόμενη της νίκη βρέθηκε η Νιμ, με αντίπαλο την Καέν εκτός έδρας με τελικό σκορ το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγηγήθηκαν χάρη σε γκολ του Μποζόκ στο 18ο λεπτό, αλλά ο Τσοκουντέ ισοφάρισε στην εκπνοή.
Μεγάλη βαθμολογική ανάσα πήρε η Ντιζόν καθώς επικράτησε με 2-1 της Γκινγκάμπ. Ο Ζανό άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό, ενώ στο 72’ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές του Λαουτόα. Εφτά λεπτά αργότερα ο Κόκο ισοφάρισε προσωρινά για την φιλοξενούμενη, ωστόσο ο Χανταντί στο 86’ έδωσε τη νίκη στην γηπεδούχο, ενώ παράλληλα σημαντική νίκη πήρε η Τουλούζ καθώς με γκολ του Σιλά επικράτησε 1-0 της Ρεμς και απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη.
Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής
Τρίτη, 4/12
Αμιάν-Μονακό 0-2
(43′ πεν., 90+5′ πεν. Φαλκάο)
Νις-Ανζέ 0-0
Μονπελιέ-Λιλ 0-1
(6′ Πέπε)
Τετάρτη, 5/12
Μπορντό-Σεντ Ετιέν 3-2
(21′ Μπριάντ, 57′ πεν. Καμανό, 90′ Πάμπλο – 15′ Ντιονί, 67′ Καζρί)
Καέν-Νιμ 1-1
(90′ Τσοκουντέ – 18′ Μποζόκ)