Με «όπλο» τους ψηλούς στο Κάουνας

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται απόψε στο Κάουνας με αντίπαλο την Ζαλγκίρις και οι ερυθρόλευκοι θέλουν να πάρουν τη νίκη στην Λιθουανία για να επεκτείνουν το σερί
νικών στην Ευρωλίγκα. Οι πειραιώτες έχουν τρεις συνεχόμενες νίκες στην διοργάνωση και γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο σημαντικό θα είναι να πετύχουν και τέταρτη.
Όπως αναφέραμε και χθες, κοιτώντας κάποιος το πρόγραμμα των ερυθρόλευκων μέχρι φινάλε του πρώτου γύρου, οι πειραιώτες μπορούν να πετύχουν τουλάχιστον τέσσερις νίκες στα πέντε ματς που απομένουν. Αφήνουμε εκτός του παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία που κανείς δεν μπορεί να πει ότι μια ήττα στην Βαρκελώνη από την φετινή Μπάρτσα είναι «εκτός προγράμματος».
Ας επιστρέψουμε όμως στην μάχη του Κάουνας γιατί για μάχη πρόκειται καθώς η Ζαλγκίρις θα δώσει το 100% για να κοντράρει τους ερυθρόλευκους. Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνουν οι πειραιώτες για να πάρουν τη νίκη είναι να εκμεταλλευτούν την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ψηλοί του.
Η τριάδα Πρίντεζη, Λεντέι Μιλουτίνοφ μπορεί να κάνει την διαφορά για τον Ολυμπιακό και δεν είναι τυχαίο ότι ο Γιασικεβίτσιους αναφέρθηκε ειδικά στον Αμερικανό του Ολυμπιακού. Ο Λεντέι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, δίνει πολλά παίζοντας στο 4 και το κυριότερο έχει βελτιωθεί σημαντικά και στην άμυνα.
Είναι προφανές ότι οι ερυθρόλευκοι πρέπει να περάσουν την μπάλα κοντά στο καλάθι για να παίξουν με τους ψηλούς. Ειδικά τώρα που θ’ απουσιάσει ο Γιανκούνας, οι πειραιώτες πρέπει να το εκμεταλλευτούν και ο Μπλατ ποντάρει πολλά στους ψηλούς για τον σημερινό αγώνα.
Βέβαια αυτό που θα πρέπει εδώ να σημειωθεί είναι ότι Σπανούλης και Γκος θα πρέπει να «ταΐσουν» την φροντ λάιν της ομάδας τους για να πετύχουν οι ερυθρόλευκοι τον στόχο τους. Ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να πάρει την πολύ μεγάλη νίκη στο Κάουνας και αν τα καταφέρει τότε μπορεί να κοιτάξει την τέταρτη θέση. Το πρόγραμμα του είναι ευνοϊκό (όχι εύκολο, γιατί εύκολα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχουν) και ο καλός Ολυμπιακός μπορεί να πετύχει τον στόχο των τεσσάρων νικών στα πέντε τελευταία ματς της διοργάνωσης.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι πειραιώτες θα πρέπει να δείξουν πολύ μεγάλη προσοχή στο παιχνίδι με την Ζαλγκίρις, το οποίο θα είναι δύσκολο. Όπως είπε και ο Μπλατ, όλοι μπορούν να κερδίσουν παντού στην Ευρωλίγκα και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το έχουν υπόψιν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα οι ερυθρόλευκοι έχουν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο Κάουνας και πρέπει να την εκμεταλλευτούν, επιστρέφοντας με τη νίκη στην Αθήνα.