Κικίλιας: Υποβασταζόμενος πρωθυπουργός ο Τσίπρας

Επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, υποστηρίζοντας πως «ο κ. Τσίπρας είναι ένας υποβασταζόμενος πρωθυπουργός που παρακαλεί δύο άλλους πολιτικούς αρχηγούς, τον κ. Καμμένο και τον κ. Θεοδωράκη, μήπως και διασωθεί» υποστήριξε ο Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε πως «δίνει μακεδονική ταυτότητα, εθνότητα, γλώσσα, με συνέπεια ο κ. Ζάεφ να κομπορρημονεί και να μιλά για τη Μακεδονία του Αιγαίου και για μειονότητα εντός της Ελλάδας», προσθέτοντας πως ο κ. Τσίπρας πίστευε ότι θα μπορέσει να περάσει τη συμφωνία, ενάντια στη βούληση του ελληνικού λαού.
«Τώρα λοξοκοιτάει σε δύο άλλα κόμματα προκειμένου να βρει την απαραίτητη πλειοψηφία. Και ξαφνικά μπαίνει ο κ. Θεοδωράκης στο στόχαστρο του Μαξίμου που αναρωτιέται τι θα αποφασίσει το Ποτάμι. Τι φασιστική νεοκομμουνιστική νοοτροπία είναι αυτή να δείχνουν με το δάχτυλο τα άλλα κόμματα; Η Νέα Δημοκρατία δεν ψηφίζει αυτή τη συμφωνία και θα κάνει στα πλαίσια του κοινοβουλευτισμού ό,τι είναι δυνατόν για να μην περάσει» είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα εμφανίστηκε δικαιωμένος για τη στάση της ΝΔ λέγοντας πως από τις δηλώσεις του κ. Ζάεφ φαίνεται ότι ο αλυτρωτισμός γιγαντώνεται. «Πρόκειται για μια ζημιογόνο συμφωνία για την εξωτερική μας πολιτική, για τα εθνικά μας συμφέροντα και απορώ πώς ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά δε μπόρεσαν αυτό να το δουν. Εκτός αν υπάρχουν άλλα πράγματα κάτω από το τραπέζι, τα οποία δεν γνωρίζουμε» σημείωσε.
Αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα ο κ. Κικίλιας είπε πως η ΝΔ θα ψηφίσει «έστω και το ένα ευρώ το οποίο δίνεται στην πλατιά πλειοψηφία των Ελλήνων που έχουν τσακιστεί από την κρίση και έχουν υπερφορολογηθεί από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο», κατηγορώντας την κυβέρνηση πως μιλά για ένα υπερπλεόνασμα το οποίο προέρχεται από την υπερφορολόγηση, από την επιβολή άμεσων και έμμεσων φόρων.
«Η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει κάτι πίσω προεκλογικά και για προφανείς λόγους. Κανείς στην Ιστορία δε διασώθηκε πολιτικά κοροϊδεύοντας την τελευταία στιγμή τον κόσμο, αφού τέσσερα χρόνια τον έχει τσακίσει. Δεν την ενδιαφέρει η πλατιά πλειοψηφία του κόσμου, αλλά αυτοί που διορίζει στις ΔΕΚΟ, στο Μαξίμου, στο ευρύτερο Δημόσιο και αποτελούν τον κομματικό στρατό που θα αλώσει το κράτος, όπως έχει προαναγγείλει ο κ. Τσίπρας» επισήμανε.
Τέλος, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα για τον Μ. Πετσίτη τόνισε πως «το ηθικό πλεονέκτημα έχει πάει περίπατο εδώ και πάρα πολύ καιρό για την κυβέρνηση της δήθεν αριστεράς».