Καμία εμπιστοσύνη δεν έχουν οι Έλληνες σε κόμματα και ΜΚΟ

Καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα και τις ΜΚΟ δεν δείχνουν οι Έλληνες, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Public issue για το 2018, με τίτλο «Πως η δεκαετία του Μνημονίου άλλαξε τις στάσεις των Ελλήνων πολιτών» και καταγράφει την εμπιστοσύνη των πολιτών για τους θεσμούς.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο στρατός, ενώ ακολουθεί η αστυνομία και τα σχολεία. Από την άλλη πλευρά στον πάτο βρίσκονται τα κόμματα και από κοντά οι ΜΚΟ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι Έλληνες εμπιστεύονται τον Στρατό με ποσοστό 89%, ενώ ακολουθούν η Αστυνομία 72% και τα σχολεία 66%. Την πρώτη πεντάδα εμπιστοσύνης συμπληρώνουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (62%) και ο λαός (62%). 
Στον αντίποδα, στον «πάτο» της κατάταξης βρίσκονται τα κόμματα με μόλις 12%, και ακολουθούν οι ΜΚΟ με 13%. Απογοητευτικά είναι και τα αποτελέσματα της τηλεόρασης, η οποία είναι τρίτη από τον πάτο με 22%. Τράπεζες και Βουλή έχουν επίσης αρνητικά ποσοστά με 28% και 30% αντίστοιχα.
Οι μεγαλύτερες θετικές μεταβολές ως προς τη στάση παρατηρούνται στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία αύξησε την εμπιστοσύνη της κατά 7%, ενώ ακολουθούν ΣΕΒ (7%), τηλεόραση (6%) και Δικαιοσύνη (5%).
Αντίθετα, μεγαλύτερη πτώση καταγράφεται στην εμπιστοσύνη των ΜΚΟ, οι οποίες είδαν πτώση 43%, ενώ τα πανεπιστήμια ακολουθούν με 13% στην συνέχεια έρχονται τα κοινωνικά κινήματα (8) και τα σχολεία (5%).