Ουζουνίδης: «Καλό που δεν έχουν γραφτεί όλοι οι παίκτες»

Η ΑΕΚ τρέχει να καλύψει τα κενά της στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ομως έχει δρόμο ακόμη να διαβεί. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, μιλώντας στην κάμερα της NOVA τόνισε πως ακόμα δεν είναι τίποτα οριστικό για τις μεταγραφές, ενώ χαρακτήρισε θετική εξέλιξη το ότι δεν έχουν διαρεύσει όλοι οι στόχοι της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ουζουνίδη που αναφέρθηκε και στο ματς του Σαββάτου με τη Λαμία στο ΟΑΚΑ (8/12, 19:30):
-Για τις μεταγραφές: «Προσπαθούμε να βρούμε τους παίκτες που θέλουμε. Μια μεταγραφή δεν τελειώνει εύκολα. Τέτοια εποχή βρίσκεις ποδοσφαιριστές που θα πρέπει να διαπραγματευτείς με την ομάδα τους. Γίνονται κάποιες κινήσεις, αλλά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τίποτα σίγουρα. Το καλό είναι πως δεν έχουν γραφτεί όλα τα ονόματα που ψάχνουμε».
-Για το ματς με τη Λαμία: «Να παρουσιαστούμε σοβαροί όπως με την Ξάνθη. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Λαμία έχει κάνει καλές προσθήκες στο ρόστερ της, σε σχέση με πέρυσι. Φέτος ενισχύθηκε περισσότερο. Με ποιοτικούς παίκτες. Γι αυτό και θέλει μεγάλη προσοχή η Λαμία. Οι επιλογές μας είναι συγκεκριμένες. Έχουμε και την απουσία του Μάρκο. Δεν νομίζω πως θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Δεν νομίζω πως μπορούμε να κάνουμε πολλές αλλαγές».
-Για το στοιχείο που τον ικανοποίησε περισσότερο στο ματς με τη Ξάνθη: «Η σοβαρότητα που μπήκαν στο παιχνίδι και αντιμετώπισαν το ματς. Η Ξάνθη δεν είναι μια εύκολη ομάδα. Όμως τα παιδιά μπήκαν όπως έπρεπε στο ματς και είχαμε πει από την αρχή πως είναι σημαντικό να μπούμε καλά. Είναι πολύ σημαντικό το γρήγορο γκολ σ’ αυτά τα ματς. Θα μπορούσαμε να το είχαμε τελειώσει πολύ πιο γρήγορα. Φάνηκε πως υπήρχε νευρικότητα και άγχος. Αλλά από την στιγμή που τα παιδιά μπαίνουν σοβαρά στο γήπεδο, η ομάδα, μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε».
-Για το αν διόρθωσε η ΑΕΚ τα προβλήματα της, μετά την διακοπή:«Σίγουρα περίμενα και στο ματς στο Αγρίνιο, να διορθώσουμε κάποια πράγματα που δουλέψαμε στην διακοπή. Με την Ξάνθη το κάναμε. Ήμασταν πιεστικοί σε μεγάλα διαστήματα. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να βάλουμε πολύ περισσότερο στο παιχνίδι μας. Πρέπει να βάζουμε πίεση, για να μπορούμε να κλέβουμε μπάλες. Τα χαρακτηριστικά των παικτών που έχουμε, δεν είναι 100% γι αυτό το στιλ παιχνιδιού. Αλλά θα προσπαθήσουμε μέσα από την δουλειά, να το αλλάξουμε. Έμεινα ευχαριστημένος, αλλά όταν είσαι μεγάλη ομάδα, δεν αρκεί μόνο ένα καλό αποτέλεσμα. Χρειάζεται συνέχεια».
-Για τον Λιβάγια: «Το καλό είναι πως τα παιδιά καταλαβαίνουν αν είναι καλά ή όχι. Σε μια ενδεκάδα αποφασίζεις πάντα να βάλεις του καλύτερους. Ο Μάρκο είναι ένα παιδί που δεν κρύβεται. Λέει πάντα την αλήθεια και δεν κρύβεται. Είχαμε μιλήσει πριν από το ματς. Αυτή θα πρέπει να είναι η αντίδραση των παιδιών που έρχονται από τον πάγκο. Όλοι οι παίκτες που είναι στο ρόστερ είναι καλοί. Και είτε παίζουν στην ενδεκάδα, είτε έρχονται από τον πάγκο, πρέπει να δείχνουν την ίδια συμπεριφορά. Τα παιδιά όλα δεν είναι από τους χαρακτήρες που κρύβονται. Η δουλειά του προπονητή δεν είναι τους αφήσει έξω. Πρέπει να τους βοηθήσει. Αν αυτό περνάει μέσα από το να τους αφήσει έξω, πρέπει να γίνει. Το εύκολο για έναν προπονητή, είναι να πει φταίει ο ένας ή ο άλλος. Δεν είναι έτσι. Η δουλειά του προπονητή είναι να βοηθήσει έναν παίκτη για να ξαναβρεί την φόρμα».
-Για τον Μπογέ: «Όταν ένας παίκτης δεν έρχεται στην περίοδο της προετοιμασίας και όταν έχει και τραυματισμό, μετά περιμένεις να βρει τον ρυθμό του. Και έχει μεταπτώσεις στην απόδοση του. Αυτό είναι νορμάλ. Ο Μπογέ είναι ένα παιδί που δουλεύει πολύ, που ακούει πολύ. Έχουμε μιλήσει πολύ για να καταλάβει τι ακριβώς ζητάμε. Είναι ένας παίκτης που έχει να δώσει πολλά. Έχει υπομονή, έχουμε υπομονή και ο κόσμος πρέπει να δείξει υπομονή. Έχει δείξει κάποιες από τις ικανότητες του, αλλά έχει ακόμα πολλά να δείξει».