Ρόδος: Μυστήριο με το θάνατο της φοιτήτριας - Ποιο είναι το στοιχείο - «κλειδί»

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση του μυστηριώδους θανάτου της φοιτήτριας από τον Έβρο, η οποία βρέθηκε νεκρή σε βραχώδη περιοχή στη Ρόδο.




Αν και τα πρώτα στοιχεία «έδειχναν» αυτοκτονία ή δυστύχημα, ωστόσο, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει την υπόθεση «βλέπουν» εγκληματική ενέργεια.

Ειδικό κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών του Λιμενικού Σώματος, που έφτασε στη Ρόδο εσπευσμένα από την Αθήνα, συνδράμει από χθες τις έρευνες των ανακριτικών υπαλλήλων του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου για την πλήρη εξιχνίαση των συνθηκών κάτω από τις οποίες βρήκε φρικτό θάνατο η 21χρονη φοιτήτρια του Tμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Προερχόμενη από οικογένεια δασκάλων, ιδιαίτερα αγαπητών στο νομό Έβρου, το νεαρό κορίτσι «χάθηκε» χωρίς να γνωρίζει κανείς - ακόμη και στενή φίλη της - πού και με ποιον είχε βρεθεί πριν βρεθεί νεκρή.

Βασικό στοιχείο για την ταυτοποίηση της κοπέλας, ήταν το τατουάζ σε σχήμα τριαντάφυλλου που είχε στο πόδι.

Το απόγευμα της Παρασκευής δύο συμφοιτήτριές της - κι αφού είχε υποβληθεί δήλωση εξαφάνισης από τους γονείς της - μετέβησαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου και επιβεβαίωσαν το μοιραίο.

Συγκλονισμένοι οι γονείς αλλά και οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί στο παιδί τους και ζητούν απαντήσεις.

Η σορός της 21χρονης εντοπίστηκε τις προηγούμενες ημέρες στη θαλάσσια περιοχή «Φώκια», στους Πεύκους της Λίνδου.

Η άτυχη κοπέλα έφερε στο λαιμό της σημάδια που παραπέμουν σε απόπειρα στραγγαλισμού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατική», το κινητό τηλέφωνο της φοιτήτριας - αν και ο θάνατός της προσδιορίζεται μέχρι και 48 ώρες πριν από την ανεύρεση του άψυχου σώματός της, το πρωί της 28ης Νοεμβρίου - έδειχνε να είναι online στο Facebook μέχρι και την Παρασκευή (30/11).

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες δεν έχουν βρεθεί τα ρούχα της και άλλα προσωπικά της αντικείμενα πέριξ της παραλίας, ενώ οι Aρχές επιχειρούν να δώσουν απαντήσεις στο ερώτημα γιατί βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο είναι δύσβατο και προσεγγίζεται συνήθως από ψαράδες.

Τα σενάρια

Πιθανολογείται ότι είτε βρισκόταν με κάποιον άγνωστο με τον οποίο είχε συνάψει εφήμερη σχέση ο οποίος «ξεφορτώθηκε» το πτώμα της στο σημείο αυτό, είτε είχε μεταβεί τυχαία στο σημείο εκείνο και συνέβη το αποτρόπαιο έγκλημα.

Από σήμερα ξεκινά ένας νέος κύκλος ανακρίσεων και καταθέσεων όσων την γνώριζαν με κρισιμότερο για τις έρευνες σημείο την ανεύρεση και την λήψη κατάθεσης από τα άτομα με τα οποία είχε επαφή την 27η Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, αν και το πτώμα της βρέθηκε γυμνό, φορώντας έναν μωβ στηθόδεσμο, δεν προέκυψαν ίχνη βιασμού, ενώ τραύματα που φέρει κυρίως στο πρόσωπο αποδίδονται επί του παρόντος σε πτώση στα βράχια, καθώς το σώμα της παρασυρόταν από τα κύματα.
Αρμοδίως εξετάζεται εξάλλου αν θα διενεργηθεί και δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση από τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας.

Σοκάρουν οι ύβρεις στο προφίλ της στο Facebook

Την ώρα που το Τμήμα Ανθρωποκτονιών εξετάζει σχολαστικά όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, κάποιοι χρήστες του Facebook βεβηλώνουν τη μνήμη της, πιθανότατα με ψεύτικο προφίλ, βρίζοντας χυδαία την άτυχη κοπέλα.

Μάλιστα, οι αναρτήσεις αυτών των χρηστών, έχουν να κάνουν με ρατσιστικά σχόλια προς το πρόσωπό της.