Ισραήλ: Νεκρό βρέφος ύστερα από δολοφονική επίθεση Παλαιστινίων

Στο Όρος των Ελαιών της Ιερουσαλήμ κηδεύτηκε το πρόωρα γεννημένο βρέφος που έχασε τη ζωή του μετά τη δολοφονική επίθεση Παλαιστινίων εναντίον ανυποψίαστων πολιτών που περίμεναν σε στάση λεωφορείου κοντά στον οικισμό Όφρα της Δυτικής Όχθης.


Το βρέφος ξεψύχησε το απόγευμα της Τετάρτης σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ, ύστερα από τετραήμερο αγώνα των γιατρών να το σώσουν.

Η 21χρονη μητέρα του, Σίρα Ις Ραν, επτά μηνών έγκυος, ο άνδρας της και άλλα πέντε άτομα τραυματίστηκαν την Κυριακή όταν Παλαιστίνιος άνοιξε εν ψυχρώ πυρ εναντίον τους μέσα από διερχόμενο αυτοκίνητο. Η εγκυμονούσα δέχθηκε πυρά στην κοιλιά της, και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου γέννησε με επείγουσα καισαρική τομή το αγοράκι της. Δύο 16χρονα κορίτσια τραυματίστηκαν επίσης από την επίθεση.

«Οι καρδιές όλων μας είναι με την Σίρα και τον Αβιχάϊ μπροστά στο θάνατο του τεσσάρων ημερών μωρού τους, που δεν πρόλαβε να αποκτήσει όνομα», είπε σε ομιλία του ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σε ξένα μέσα ενημέρωσης και σε διπλωμάτες. «Χάσαμε πριν από λίγες ώρες ένα νεογέννητο. Θα βρούμε τους δολοφόνους και θα τους δικάσουμε», πρόσθεσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Λίγες ώρες αργότερα, οι ισραηλινές αρχές σκότωσαν σε συμπλοκή τον έναν από τους δύο Παλαιστινίους που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση. Ο Σάλαχ Όμαρ Μπαργούτζι σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει κατά τη διάρκεια εφόδου σε χωριό της Δυτικής Όχθης, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας Σιν Μπετ.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται εάν ο άνδρας ήταν αυτός που πυροβόλησε ή οδηγούσε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση. Απροσδιόριστος αριθμός ανθρώπων συνελήφθη.

Βαριά τραυματισμένη η 21χρονη μητέρα νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με το νοσοκομείο. Η ζωή των υπολοίπων έξι τραυματιών δεν διατρέχει κίνδυνο.