Έρχεται το ηλεκτρικό Mini με μπαταρίες BMW

Το πλήρως ηλεκτρικό Mini θα κατασκευάζεται στην Οξφόρδη από τα τέλη του 2019

Το Εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing προετοιμάζεται να καλύψει την υψηλότερη, μελλοντική ζήτηση για ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, επενδύοντας σε εκτενή μέτρα αναδιοργάνωσης και επέκτασης. Ένα ποσό διψήφιου αριθμού εκατομμυρίων ευρώ θα διοχετευθεί σε υποδομές και εξοπλισμό παραγωγής μπαταριών για το νέο ηλεκτρικό Mini. Σε μία επιφάνεια περίπου 6.000 τετραγωνικών μέτρων στη δυτική πτέρυγα του εργοστασίου εξαρτημάτων 02.20 του Dingolfing, θα στηθεί ο μηχανισμός για την παραγωγή μονάδων μπαταριών, μαζί με μία γραμμή συναρμολόγησης. Η εγκατάσταση των πρώτων συστημάτων έχει ξεκινήσει και θα ακολουθήσουν λειτουργικές δοκιμές.

Το πλήρως ηλεκτρικό Mini θα κατασκευάζεται στην Οξφόρδη, στην νότια Αγγλία, από τα τέλη του 2019. Οι μπαταρίες του αυτοκινήτου θα προέρχονται από τη νέα μονάδα παραγωγής του Dingolfing, και οι ηλεκτρικοί κινητήρες από το γειτονικό εργοστάσιο του BMW Group στο Landshut. Έτσι, το κάποτε σύμβολο της Βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, τώρα θα έχει “Αγγλική ενδυμασία και Βαυαρική καρδιά”.

Από το 2020, η Μονάδα του Dingolfing θα κατασκευάζει επίσης ηλεκτρικά συστήματα κίνησης πέμπτης γενιάς για μελλοντικά ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα του BMW Group, όπως το iX3, το i4 και το iNEXT. Τα εκτενή μέτρα αναδιοργάνωσης και προετοιμασίας για το νέο εγχείρημα είναι ήδη σε εξέλιξη. Αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη σημασία και τον κομβικό ρόλο στο δίκτυο παραγωγής, το εργοστάσιο εξαρτημάτων 02.20 θα μετονομαστεί τώρα σε “BMW Group Competence Centre e-drive production”.


Η Μονάδα 02.20, ένα από τα παλαιότερα τμήματα του εργοστασιακού συγκροτήματος του Dingolfing, κατασκευάζει μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρες για τα plug-in υβριδικά μοντέλα του Group από το 2015, ενώ ήταν παγκόσμιο κέντρο διανομής ανταλλακτικών του group επί πολλές δεκαετίες.

Η δραστηριότητα διανομής ανταλλακτικών, σταδιακά, μεταστεγάστηκε σε νέες αποθήκες στο Wallersdorf και το Bruckberg πριν από μερικά χρόνια, απελευθερώνοντας χώρο για το νέο “Competence Centre e-drive production”. Περισσότερα από 300 άτομα εργάζονται σήμερα εκεί.
Το Εργοστάσιο στο Dingolfing

Το Εργοστάσιο του Dingolfing είναι ένα από τα 30 παγκόσμια σημεία παραγωγής του BMW Group. Στο Εργοστάσιο 02.40, καθημερινά, περνούν από τη γραμμή συναρμολόγησης περίπου 1.600 αυτοκίνητα BMW Σειράς 3, 4, 5, 6, 7 και 8. Συνολικά, το εργοστάσιο κατασκεύασε πάνω από 376.000 αυτοκίνητα το 2017. Σήμερα, 18.000 άτομα και 800 μαθητευόμενοι εργάζονται στις παραγωγικές εγκαταστάσεις του Group στο Dingolfing.


Εκτός από την παραγωγή αυτοκινήτων, το εργοστάσιο φιλοξενεί επίσης εγκαταστάσεις παραγωγής εξαρτημάτων, όπως πρεσαριστά τμήματα, καθίσματα και εξαρτήματα πλαισίου και συστήματος κίνησης. Λόγω της τεχνογνωσίας του στη χρήση αλουμινίου στην κατασκευή οχημάτων και της μακρόχρονης εμπειρίας του στην παραγωγή εναλλακτικών συστημάτων κίνησης, το εργοστάσιο προμηθεύει επιπλέον σημαντικά εξαρτήματα για μοντέλα i (όπως μπαταρία υψηλής τάσης και συστήματα μετάδοσης ηλεκτροκίνησης) στο εργοστάσιο της Λειψίας. Επιπλέον, στο Dingolfing παράγονται μπαταρίες υψηλής τάσης και ηλεκτροκινητήρες για τα plug-in υβριδικά μοντέλα του Group.

Τα αμαξώματα όλων των μοντέλων Rolls-Royce κατασκευάζονται επίσης εκεί, ενώ το Dynamics Centre, ένα μεγάλο κέντρο αποθήκευσης και μεταφόρτωσης, παρέχει στο παγκόσμιο δίκτυο εμπόρων του group γνήσια ανταλλακτικά και εξοπλισμό.