Πήρε το ντέρμπι ο ανώτερος ΠΑΟΚ, το πάλεψε μέχρι το τέλος ο Άρης!

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Οι “ασπρόμαυροι” κέρδισαν εύκολα εντός έδρας τον συμπολίτη Άρη με 95-79 στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστική της Basket League. Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, με τους “κίτρινους” να υποχωρούν στο 2-5 με την ήττα αυτή. Το ευχάριστο της αναμέτρηση η επιστροφή του Απόλλων Τσόχλα, που αγωνίστηκε μετά από τον τραυματισμό που είχε τον Μάιο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και έδειξαν πως θέλουν να καθαρίσουν την υπόθεση νίκη από την αρχή. Ο “δικέφαλος” ξέφυγε από νωρίς πάνω από το +10 και κρατούσε σταθερά μια διαφορά ασφαλείας με πρωταγωνιστή τον Φιλ Γκος, με τον Άρη να προσπαθεί με προσπάθειες τριών πόντων να απαντήσει και το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει με το σκορ στο 28-18.

Στην δεύτερη περίοδο ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε από εκεί που σταμάτησε και άνοιγε συνεχώς την διαφορά του σκορ με τον Γκάρετ να παίρνει την σκυτάλη από τον Γκος και να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων για τους “ασπρόμαυρους”. Μακ Γκι και Λάκι Τζόουνς προσπάθησαν να κρατήσουν τον Άρη κοντά στο σκορ όμως το 52-38 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Ίδιο το σκηνικό και μετά την ανάπαυλα με τον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και να μπαίνει δυνατά με 3 στα 3 τρίποντα. Ο Άρης “ψαλίδισε” την διαφορά με συνεχόμενους πόντους από τον Μποχωρίδη, όμως ο Λίνος Χρυσικόπουλος ήταν εκεί και κράτησε την διαφορά για τον “δικέφαλο” στο +15(72-61).


Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Άρης έκανε την αντεπίθεση του και με ένα επιμέρους σκορ 14-2 στο πρώτο πεντάλεπτο της περιόδου έφτασε την διαφορά στους 3 πόντους, όμως οι γηπεδούχοι ανέβασαν πάλι ρυθμό και έβγαλαν αντίδραση με τους Γκος και Χρυσικόπουλο να φτάνουν πάλι την διαφορά σε διψήφια νούμερα και τελικά ο ΠΑΟΚ πήρε την νίκη με 95-79.

Τα δεκάλεπτα: 28-18, 52-38, 76-61, 95-79
ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος, Κόνιαρης, Τέπιτς, Γκος, Μορέιρα, Ζάρας, Τσόχλας, Σχίζας, Αθηναίου, Γκάρετ, Χάτσερ, Τζόουνς
Άρης (Αγγέλου): Λ. Τζόουνς, Βεργίνης, Μποχωρίδης, Φλιώνης, Μπελ, Νταλό, Σλαφτσάκης, Μακ Γκι, Χάρις, Κάιζερ, Χρηστίδης, Αγγέλου