«Ντοπέ στον τελικό του Κάρντιφ ο Σέρχιο Ράμος»

Το Football Leaks ταρακούνησε ξανά την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινή γνώμη. Σύμφωνα με ντοκουμέντα του -τα οποία επικαλείται σε δημοσίευμά του το γερμανικό Spiegel- ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος, βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία στον έλεγχο ντόπινγκ που διενεργήθηκε στον τελικό του Champions League τη σεζόν 2016/17.


Μετά την εμφατική επικράτηση της «Βασίλισσας» επί της Γιουβέντους με 4-1 στο Κάρντιφ, ο ισπανός αμυντικός απέτυχε να περάσει τον έλεγχο ντόπινγκ. Σύμφωνα πάντα με όσα δημοσίευσε το Football Leaks, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, αφού πρώτα άκουσε την αιτιολόγηση του ιατρικού επιτελείου των Μαδριλένων και του Σέρχιο Ράμος.

Πιο συγκεκριμένα στο δείγμα που έδωσε ο αρχηγός της Ρεάλ βρέθηκε η ουσία dexamethasone, η οποία είναι ανάμεσα στις απαγορευμένες από από την WADA και φυσικά δεν επιτρέπεται ούτε στις διοργανώσεις της UEFA, εκτός κι αν αυτό έχει δηλωθεί από τον θεράποντα ιατρό πριν από τον έλεγχο. Ο γιατρός των «μερένχες» φέρεται να έκανε δύο ενέσεις που περιείχαν την εν λόγω ουσία στον Ράμος, με την δικαιολογία ότι ο ποδοσφαιριστής πάσχει από χρόνιες παθήσεις στο αριστερό του γόνατο. Ο γιατρός της Ισπανικής ομάδας ανέλαβε όλη την ευθύνη και υποστήριξε ότι πάνω στα πανηγύρια για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος έκανε λάθος συμπληρώνοντας τη λίστα με τις ουσίες τις οποίες χορήγησε στον διεθνή αμυντικό. Χαρακτηριστικά στον φάκελο που συνέταξε η UEFA για την υπόθεση είχε χαρακτηριστεί ως «ανθρώπινο λάθος».

Μετά από αυτό η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία «έκλεισε» τον φάκελο, ενώ κατέστησε σαφές ότι η απόφαση πάρθηκε λαμβάνοντας υπόψη τους κανονισμούς της WADA . «Στο μέλλον, σας ζητάμε εσείς και ο γιατρός της ομάδας σας να είστε όσο πιο προσεκτικοί και ακριβείς γίνεται στα φάρμακα που χορηγείτε», γράφηκε ως σύσταση στο γιατρό της «Βασίλισσας».

Αυτή όμως δεν ήταν η μόνη φορά που ο Σέρχιο Ράμος παράβιάζει τους κανόνες και το πρωτόκολλο που αφορούν θέματα ντόπινγκ. Τον Απρίλιο του 2018 και μετά από την εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Μάλαγα, ο αρχηγός της κατόχου του Champions League, έκανε μπάνιο στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του αγώνα, παρά την παράκληση του γιατρού της Ισπανικής Επιτροπής Αντιντόπινγκ. Σύμφωνα με τον κανονισμό όταν ο αθλητής δίνει δείγμα ούρων δεν επιτρέπεται να έχει κάνει μπάνιο ή να έχει πάει στην τουαλέτα νωρίτερα.