«Εκκολαπτόμενοι τρομοκράτες» πίσω από τη βόμβα στην οικία Ντογιάκου

Για αναβάθμιση ομάδας «μπαχαλάκηδων» σε... εκκολαπτόμενους τρομοκράτες στα πρότυπα της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», κάνουν λόγο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ σχολιάζοντας την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από την οικία του αντιεισαγγελεα Ισίδωρου Ντογιακου στον Βύρωνα.

Οι δράστες της ενεργείας, εκτιμάται πως είναι άτομα νεαρής ηλικίας, που αποφάσισαν να αναπτύξουν τρομοκρατική δράση έχοντας ως εγχειρίδιο κατασκευής βομβών, την "τεχνογνωσία" που άφησαν παρακαταθήκη τα μέλη των "Πυρήνων".

Αυτό τουλάχιστον δείχνει η συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού που αποτελούνταν από ένα κιλό πυρίτιδας, πυροκροτητή, ρολόι και καλώδια που κατέληγαν σε αντίσταση λάμπας.

Η ομάδα των "εκκολαπτόμενων τρομοκρατών" αποτελείται από ένα μικρο αριθμό ατόμων στο αρχικό στάδιο που βρίσκεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών. Έφτασαν στην οδό Αδραμυτίου με μοτοσικλέτα, ενώ όπως αποδείχθηκε, το μηχανάκι πάνω στο οποίο τοποθέτησαν τη βόμβα, είχε κλαπεί πριν από δύο ημέρες και άνηκε σε δημοτική υπηρεσία του δήμου Βύρωνα.

Ο "μάγειρας" τη βόμβας με βάση το αποτέλεσμα αλλά και τον τρόπο που κατασκεύασε τον μηχανισμό δειχνει "απειρία" και ενδεχομένως αυτό να είναι ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο για τη μελλοντική δράση των "νεοτρομακρατών" που θα επιχειρήσουν στο προσεχές μέλλον να πραγματοποιήσουν ένα επιτυχημένο χτύπημα.

Η αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής, ευελπιστούν να εντοπίσουν γενετικό υλικό ή αποτυπώματα στη βόμβα που έχει μεταφερθεί ατόφια στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ ψάχνουν τα κίνητρα που οδήγησαν τους τρομοκράτες να επιλέξουν ως στόχο τον Ισίδωρο Ντογιάκο.