Σταμάτης Κραουνάκης: «Θυμώνω πολύ όταν μου καταλογίζουν σκοπιμότητες»

Τρεις ημέρες την εβδομάδα στήνει με όλη την ομάδα της «Σπείρας» ένα λαϊκό γλέντι με σπασίματα, λουλούδια και τον ανθό του λαϊκού τραγουδιού στις «Γραμμές».


Ο Σταμάτης Κραουνάκης μίλησε για το αν στα θεάματα επιδιώκει τη λαϊκότητα και αν συνεχίζει να γράφει λαϊκά τραγούδια.

Στα θεάματα με τη «Σπείρα» επιδιώκετε τη λαϊκότητα;

«Να πάμε στην αρχή; Πού απευθυνόμαστε; Στον κόσμο. Κάποιοι το ξεχνάνε αυτό, γιατί κοιτούν τις καριέρες. Και για να μην κάνω και τον έξυπνο, εμένα με τάισε ο θεός νωρίς αυτήν την ικανοποίηση. Η χαρά του «κάνω καριέρα» έκλεισε νωρίς το τεύχος της. Γι' αυτό και θυμώνω πολύ όταν μου καταλογίζουν σκοπιμότητες. Γιατί κανείς δεν παίρνει τη φανέλα με τις εισπράξεις για να τη μοιράσει σε ίσα μερίδια. Αν μου βρεις άλλον έναν εκτός από την «Κιβωτό του Κόσμου» θα πω «μπράβο». Το καμάρι μου είναι ότι από αυτήν την ομάδα βγήκαν καλλιτέχνες. Αυτήν τη στιγμή στην πιάτσα παίζουν πάνω από 20 άνθρωποι που βγήκαν από τη «Σπείρα», οι οποίοι στη χειρότερη περίπτωση είναι χρήσιμοι και στην καλύτερη λάμπουν».

Συνεχίζετε να γράφετε και λαϊκά τραγούδια;

«Έγραψα δύο καινούργια τραγούδια για τον νέο δίσκο του Πάριου, γιατί κάτι είχα να πω μέσα από αυτόν τον τεράστιο τραγουδιστή. Εχω ανάγκη κι εγώ την ώρα που επενδύω σε μια φωνή πανελλαδικής εμβέλειας να δω αν αυτό που δίνω έχει απόηχο. Το θέμα είναι όμως πάντα αυτό το «δίνε και ο παραλήπτης θα βρεθεί». Αυτό κάναμε πάντα και με τη Λίνα. Τα υπόλοιπα δεν πρέπει να μας απασχολούν», λέει στο Έθνος.