Τα ονόματα-έκπληξη που ακούγονται για το δήμο Θεσσαλονίκης

Μετά την απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μην διεκδικήσει ξανά την δημαρχία της Θεσσαλονίκης όλα τα κόμματα προσπαθούν να σκεφτούν τον πιο ικανό υποψήφιο καθώς πια δεν υπάρχουν φαβορί.
Ο νυν δήμαρχος της πόλης, παρόλο που είχε τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα πήρε μια καθαρά προσωπική απόφαση και έκρινε ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από την τοπική αυτοδιοίκηση. Το κενό που αφήνει είναι μεγάλο μιας και η παρουσία του έδωσε σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη της πόλης.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή παρουσιάζει η απόφαση της Φώφης Γεννηματά και του Κινήματος Αλλαγής όσον αφορά την υποψηφιότητα για τον δήμο Θεσσαλονίκης καθώς δεν φαίνεται να υπάρχουν ονόματα που θα μπορούσα να συσπειρώσουν την Κεντροαριστερά με το ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από τον Τάσο Τζήκα, πρόεδρο της ΔΕΘ HELEXPO, ο οποίος όμως αντιμετωπίζει ζήτημα ασυμβίβαστου και του Σπύρου Βούγια, κανένα άλλο από τα πρόσωπα που σκέφτεται να κατεβάσει στο δήμο το ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να υποστηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην περίπτωση που η Γεννηματά αποφασίσει υποψηφιότητα με την οποία δεν μπορεί να συμπλεύσει η κυβέρνηση ο Τσίπρας σκέφτεται να κατεβάσει ένα νέο ηλικιακά πρόσωπο, όπως η Νοτοπούλου που δεν φαίνεται όμως να συγκινεί τους πολίτες. Η Εύα Καϊλή είναι μια από τις περιπτώσεις στην οποία το ΚΙΝΑΛ θα μπορούσε να βασιστεί αν και η ίδια σε μια πρώτη συζήτηση έχει δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται.

Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να δυσκολεύεται να λύσει το γόρδιο δεσμό του δήμου, καθώς καμία από τις επτά υποψηφιότητες που ακούγονται δεν διεκδικήσει σοβαρές αξιώσεις. Ο Γιώργος Ορφανός, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος και ο Δημήτρης Κούβελας είναι από τα στελέχη που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αλλά ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του.