Πέρασαν 35 χρόνια: Σαν σήμερα η μεγάλη βραδιά του ΠΑΟΚ εναντίον της Μπάγερν (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν μια βραδιά που η υπερπροσπάθεια του «Δαβίδ» κόντρα στον «Γολιάθ» προκάλεσε συγκίνηση και θαυμασμό, παρότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε καταφέρει να πάρει την μεγάλη πρόκριση.


Στο πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, οι Γερμανοί δεν δικαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, με αποτέλεσμα η πρόκριση να κριθεί στην ρεβάνς του Μονάχου.

Ο Δικέφαλος έχοντας στο πλευρό του 6000 οπαδούς, μπήκε στον αγώνα για το μεγάλο θαύμα και μετά από 120 λεπτά το αποτέλεσμα ήταν ακόμη 0-0. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε χάσει την πιο μεγάλη ευκαιρία για γκολ, καθώς στο 113ο λεπτό ο Βασιλάκος μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Αλεξανδρίδη, αλλά αυτός έκανε αδύναμο πλασέ.

Έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι εκεί όπου ανέλαβε… δράση ο Αλαν Ρόμπινσον, ο Άγγλος διαιτητής, δίνοντας δύο φορές επανάληψη στο πρώτο πέναλτι της Μπάγερν, το οποίο απέκρουσε και τις δύο φορές ο Μλάντεν Φορτούλα

Στη τρίτη προσπάθεια ο πορτιέρε του ΠΑΟΚ νικήθηκε, αλλά έπιασε στη συνέχεια το πέναλτι του Ντίτερ Χένες.

Ωστόσο για τους «ασπρόμαυρους» ο Δαμανάκης έγινε μοιραίος καθώς στο πέμπτο πέναλτι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πφαφ. Στη συνέχεια χρειάστηκε να φτάσουν οι δύο ομάδες στο ένατο πέναλτι για να κριθεί ο νικητής, με τον 19χρονο τότε Κώστα Μαλιούφα να μην μπορεί να κερδίσει τον Πφαφ.

Στην συνέχεια ο τερματοφύλακας της Μπάγερν ανέλαβε να εκτελέσει το τελευταίο πέναλτι της ομάδας του, ευστόχησε και ήταν αυτός που της χάρισε την πρόκριση.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το παιχνίδι ήταν το τελευταίο ευρωπαϊκό για τους Γιώργο Κούδα, Μπλάντεν Φούρτουλα και Νέτο Γκουερίνιο.

Η σειρά των πέναλτι:

Κωστίκος 0-1

Αουγκεντάλερ 1-1

Χρ. Δημόπουλος 1-2

Ντ. Χένες απέκρουσε ο Φορτούλα

Σκαρτάδος 1-3

Κράους 2-3

Βασιλάκος 2-4



Νάχτβαϊχ 3-4

Δαμανάκης απέκρουσε ο Πφαφ

Λέρμπι 4-4

Αλαβάντας 4-5

Ντελ Χάιε 5-5

Αλεξανδρίδης 5-6

Ντιρνμπέργκερ 6-6

Ψαρράς 6-7

Μ. Ρουμενίγκε 7-7

Μπανιώτης 7-8

Πφλίγκλερ 8-8

Μαλιούφας απέκρουσε ο Πφαφ

Πφαφ 9-8

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπάγερν (Ούντο Λάτεκ): Πφαφ, Νάχτβαϊχ, Ντιρνμπέργκερ, Μπάιερλότσερ, Αουγκεντάλερ, Λέρμπι, Πφλίγκλερ, Κράους, Μ. Ρουμενίγκε, Μάτι (69’ Ντ. Χένες), Κ. Χ. Ρουμενίγκε (36’ Ντελ Χάιε).

ΠΑΟΚ (Παλ Τσερνάι): Φορτούλα, Δαμανάκης, Αλαβάντας, Μπανιώτης, Ψαρράς, Σκαρτάδος, Γεωργόπουλος (115’ Μαλιούφας), Αλεξανδρίδης, Χρ. Δημόπουλος, Κούδας (56’ Βασιλάκος), Κωστίκος.

Δείτε τα σχετικά βίντεο: