a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Δουράμπεης Oyster, εκλεκτή ψαροφαγία στο Νέο Ψυχικό

Ένα θαλασσινό εστιατόριο που ξεχωρίζει για τις αυθεντικές γεύσεις και τις ποιοτικές πρώτες ύλες του


Το όνομα Δουράμπεης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού από το 1932 έχει ταυτιστεί με την υψηλή ψαροφαγία, με τα φρέσκα ψάρια, την ποικιλία σε οστρακοειδή και την ενημερωμένη γκάμα σε θαλασσινά να πρωταγωνιστούν στο μενού του.

Το 2014, ο Γιώργος Δουράμπεης άνοιξε το Δουράμπεης Oyster στη γειτονιά του Νέου Ψυχικού, επί της κεντρικής οδού Αδριανείου. Ο κομψός χώρος του διακρίνεται για τη μοντέρνα διακόσμηση και το πανέμορφο αίθριο και σας υποδέχεται για να σας μυήσει στα μυστικά των απλών γεύσεων και των λιτών προσεγγίσεων της κουζίνας του.


Εδώ θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε το ψάρι, τα θαλασσινά ή τα οστρακοειδή της αρεσκείας σας από τη βιτρίνα του, η οποία είναι γεμάτη με ποικίλα «φρούτα του βυθού» (οι επιλογές εξαρτώνται πάντα από την εποχή) από τα νησιά του Αιγαίου, που φτάνουν καθημερινά ολόφρεσκα.


Τα φρέσκα ψάρια, που μυρίζουν ακόμη ιώδιο, αποτελούν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της γαστρονομικής φιλοσοφίας του Δουράμπεης Oyster, ενώ χαρακτηρίζονται για το τέλειο ψήσιμό τους.

Όσοι τα έχουν δοκιμάσει, «υποκλίνονται» στις μαρινάτες καραβίδες, την αστακομακαρονάδα και τη γαριδομακαρονάδα, το κριθαρότο και το ριζότο με όστρακα. Το μενού του περιλαμβάνει επίσης κάποια μαγειρευτά πιάτα που εναλλάσσονται σε καθημερινή βάση (χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, σουπιές με σπανάκι κ.ά.).


Συνδυάστε τα πεντανόστιμα πιάτα με κάποια από τις επιλεγμένες ετικέτες, από τον ελληνικό και τον γαλλικό αμπελώνα, που απαρτίζουν την προσεγμένη και ενημερωμένη wine list.


Ο γλυκός επίλογος γράφεται με παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού, λουκουμάδες με παγωτό, μαρέγκα με σπιτική φράουλα και πολλές ακόμη γλυκές προτάσεις που παρασκευάζονται στο χώρο του εστιατορίου.


Πληροφορίες
Αδριανείου 37, Ψυχικό
Τηλ. 210 6710100
Fb page: Dourampeis Oyster
Instagram: dourampeis_oystergr
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment