Πρέβεζα: Νέα ευρήματα στην τάφρο όπου βρέθηκε το κρανίο - Τα στοιχεία που «δείχνουν» την Αγγελική

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας στη τάφρο που βρέθηκε το ανθρώπινο κρανίο, στη Βιομηχανική Περιοχή της Πρέβεζας.


Από νωρίς το πρωί άνδρες της αστυνομίας, με τη συμβολή ανδρών της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας και της 5ης ΕΜΑΚ, ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή με τσουγκράνες και φτυάρια τους όγκους λάσπης που βγάζει σκαπτικό εργαλείο από την τάφρο.


Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν κάποια μικρά ευρήματα τα οποία τοποθετήθηκαν από την Ασφάλεια Πρέβεζας σε ειδικά σακουλάκια και θα σταλούν στον Ιατροδικαστή κ. Βουγιουκλάκη προς διερεύνηση, αν αποφανθεί πως ανήκουν σε ανθρώπινο σκελετό, θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά της Ασφάλειας Αθηνών για ταυτοποίηση.



Την ίδια ώρα ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της όμορφης Αγγελικής Πεπόνη πριν από 8 ολόκληρα χρόνια, η οποία ήρθε στο «φως» μετά τον εντοπισμό του κρανίου στην τάφρο. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι το κρανίο κατά πάσα πιθανότητα ανήκει στην άτυχη Αγγελική.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ιωαννίνων έφτασε φάκελος από το Νοσοκομείο της Άρτας όπου είχε νοσηλευτεί μετά από ατύχημα στις 30 Δεκεμβρίου του 2009 η 25χρονη τότε Αγγελική.

Οι πληροφορίες που παρέχει ο φάκελος σχετικά με τα εργαστηριακά ευρήματα του Νοσοκομείου Άρτας ταυτοποιούνται πλήρως με τα αλλά ευρήματα του καθηγητή Βουγιουκλάκη, ισχυροποιώντας ακόμα περισσότερο τις υποψίες των Αρχών ότι το κρανίο ανήκει στην άτυχη Αγγελική.


Κλείδωναν στο σπίτι την Αγγελική για να τη γλιτώσουν από τον 59χρονο

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Star.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, το κρανίο ανήκει σε νεαρό άτομο, του οποίου ο θάνατος επήλθε πριν από 8-10 χρόνια. Επίσης, εκτός από το χτύπημα που εντόπισε ο ιατροδικαστής στο πίσω μέρος του κρανίου, το οποίο είναι πανομοιότυπο με το χτύπημα που έφερε η Αγγελική Πεπόνη από τροχαίο που είχε το 2009, εντοπίστηκε ένα ακόμη σημαντικό εύρημα στην άνω γνάθο (η κάτω έλειπε από το κρανίο).

Το κενό που είχε στα μπροστινά δόντια η Αγγελική

Βρέθηκε λοιπόν ότι τα δύο μπροστινά δόντια της γνάθου έλειπαν. Η Αγγελική είχε ένα κενό – άνοιγμα μεταξύ των δύο επάνω μπροστινών δοντιών, το οποίο είναι συμβατό με το κενό που φέρει η γνάθος του κρανίου.

Το ίδιο ισχύει και για σφραγίσματα που εντοπίστηκαν σε συγκεκριμένα δόντια, τα οποία επιβεβαίωσαν οι συγγενείς ότι είχε η Αγγελική.

Αυτοί είναι άλλωστε οι λόγοι που ξεκίνησαν χθες (18/10) οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στη ΒΙΠΕ, όπου βρέθηκε το κρανίο, καθώς οι αστυνομικοί είναι πλέον πεπεισμένοι ότι πρόκειται για το κρανίο της 25χρονης κοπέλας.

Το χρονικό της υπόθεσης, τα ναρκωτικά και ο 59χρονος «φίλος» της

Η εξαφάνιση της Αγγελικής Πεπόνη είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ πριν από 8 περίπου χρόνια. Η 25χρονη είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς στις 17 Ιουνίου 2010 και από τότε δεν είχε δώσει κανένα σημείο ζωής.

Ο τελευταίος άνθρωπος που την είχε δει ζωντανή ελάχιστα λεπτά πριν εξαφανιστεί ήταν ο 59χρονος φίλος της, ο οποίος αρνήθηκε ότι γνώριζε το οτιδήποτε για το πού μπορεί να βρίσκεται. Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι έφυγε από το σπίτι του κι έκανε ωτοστόπ για να επιστρέψει στο δικό της, ενώ από εκείνη τη στιγμή δεν ξέρει τι συνέβη. Όπως είχε πει τότε κατά πάσα πιθανότητα να πήγε στην Αλβανία, θέλοντας έτσι να αποπροσανατολίσει τις έρευνες…

Όσο περνούσε ο καιρός όμως τα στοιχεία που έρχονταν στο φως ήταν επιβαρυντικά για τον ίδιο. Φίλοι της κοπέλας αποκάλυψαν ότι την είχε μπλέξει στα ναρκωτικά, ότι ουσιαστικά ήταν έρμαιό του, αλλά και ότι την κακοποιούσε σωματικά.

Αρχικά μάλιστα είχε αρνηθεί ότι βρισκόταν μαζί της πριν εξαφανιστεί, όμως ο γιος του τον διέψευσε αποκαλύπτοντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι την είχε δει στο σπίτι του πατέρα του το μεσημέρι της εξαφάνισής της. Επίσης αποκαλύφθηκε ότι το διάστημα πριν εξαφανιστεί είχε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της, ενώ το σήμα του κινητού της χάθηκε στην περιοχή, όπου ζούσε και εργαζόταν ο 59χρονος.

Ο άνδρας τελικά προφυλακίστηκε για διακίνηση ναρκωτικών και για την εξαφάνιση της κοπέλας, ωστόσο το Εφετείο τον αθώωσε το 2014.

Μαρτυρία φίλου της Αγγελικής

Ο Σπύρος ήταν φίλος της Αγγελικής για πολλά χρόνια. Γνωρίστηκαν στον κόσμο των ναρκωτικών, όταν και οι δύο προσπαθούσαν να απαλλαγούν από τον εφιάλτη.

«Εγώ συνέχισα στον ΟΚΑΝΑ, η Αγγελική όμως σταμάτησε. Ο φίλος της την καθοδηγούσε. Την είχα δει στον ΟΚΑΝΑ με σπασμένο χέρι, με μαυρισμένο μάτι και μου έλεγε δικαιολογίες. Την απειλούσε», αποκάλυψε.

Όπως υποστήριξε ο Σπύρος, αλλά και η οικογένεια της Αγγελικής, χρειάστηκε να την κλειδώσουν στο σπίτι ώστε να μην έρχεται σε επαφή μαζί του, κι αυτός πήγαινε εκεί και της άφηνε το σακουλάκι με τη δόση κάτω από το χαλάκι ή μέσα στις γλάστρες!

«Έκανε σεξ με κορίτσια για να τους δώσει τη δόση του και μετά της χτυπούσε»
Ο Σπύρος, φίλος της Αγγελικής για πολλά χρόνια, αποκάλυψε ότι η 25χρονη δεν είχε σχέση με τον 59χρονο, αλλά ερωτικές επαφές προκειμένου να της δίνει τη δόση. Όπως είπε μάλιστα, το έκανε σε πολλές κοπέλες. «Μας έχει πάρει πολλά κορίτσια από τη ζωή», ανέφερε.
Στη συνέχεια, ο Σπύρος περιέγραψε περιστατικό στο οποίο ήταν παρών. Ο 59χρονος αφού είχε κάνει σεξ με κοπέλα για να της δώσει τη δόση της, τη χτυπούσε.

«Μπήκα στη μέση για να τη σώσω», εκμυστηρεύτηκε…



Το κρανίο, από το οποίο λείπει η κάτω γνάθος, μεταφέρθηκε αρχικά στην ιατροδικαστική υπηρεσία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του καθηγητή Θεόδωρου Βουγιουκλάκη που το εξέτασε, ανήκει σε νεαρή γυναίκα και ήταν θαμμένο έως και 10 χρόνια.

Ήδη από την Τετάρτη (17/10), το κρανίο μαζί με δείγμα από το γενετικό υλικό συγγενών της Αγγελικής Πεπόνη, έχουν μεταφερθεί και εξετάζονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ..

Σύμφωνα με την "Espresso", το κρανίο φέρει χτυπήματα, ενδεχομένως από παλιό ατύχημα. Πριν εξαφανιστεί η Αγγελική, είχε πέσει θύμα τροχαίου και είχε χτυπήσει το κεφάλι της, γι' αυτό και πρόκειται να αναζητηθούν στοιχεία από το Νοσοκομείο Πρέβεζας, ώστε να γίνει ταυτοποίηση των τραυμάτων.
Αποκάλυψη - σοκ από το φίλο της

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο 59χρονος φίλος της Αγγελικής Πεπόνη, ο οποίος φέρεται να ήταν ο τελευταίος που την είδε ζωντανή, επιμένει ότι δεν έχει καμία σχέση με την εξαφάνισή της. «Είχαμε δεσμό το 2009 για μισό χρόνο αλλά χαθήκαμε γιατί μπήκα στη φυλακή για ναρκωτικά και βγήκα τέσσερα χρόνια μετά», δήλωσε και παραδέχθηκε ότι τελευταία φορά που την είδε, ήταν το βράδυ πριν την εξαφάνισή της, όταν και της έδωσε 150 ευρώ. «Ήταν πολύ καλό κορίτσι, αλλά πολύ εθισμένο στα ναρκωτικά», ισχυρίστηκε.

Απαντώντας σε όσους κατέθεσαν εναντίον του, ο 59χρονος τόνισε ότι είναι καθοδηγούμενοι για να του στήσουν πλεκτάνη και να τον μπλέξουν με την εξαφάνιση. Ισχυρίστηκε δε ότι ένας πρώην σύντροφος της Αγγελικής, «τη ζήλευε παθολογικά και είχε δημιουργήσει αρκετά επεισόδια. Μου είχε σπάσει το αυτοκίνητο πριν την εξαφάνιση».