Μόσχα: Η αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία «θα κάνει τον κόσμο πιο επικίνδυνο»

Η ανακοινωθείσα πριν από δύο ημέρες από τον Ντόναλντ Τραμπ αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία ορόσημο του Ψυχρού Πολέμου που εξάλειψε τους πυρηνικούς πυραύλους από την Ευρώπη «θα καταστήσει τον κόσμο πιο επικίνδυνο», υποστήριξε σήμερα το Κρεμλίνο ενώ ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως η Μόσχα περιμένει από την Ουάσινγκτον να εξηγήσει πώς σχεδιάζει να αποχωρήσει από τη συμφωνία.


«Πρωτοβουλίες αυτού του είδους, αν τεθούν σε εφαρμογή, θα καταστήσουν τον κόσμο πιο επικίνδυνο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ προσθέτοντας επίσης πως περιμένει «εξηγήσεις» από την πλευρά της Ουάσινγκτον.

«Δεν θα επιτεθούμε ποτέ σε κανέναν πρώτοι», τόνισε επίσης ο Πεσκόφ μιλώντας στους δημοσιογράφους και υπογράμμισε πως η Ρωσία «δεν θεωρεί πως έχει το δικαίωμα να πλήξει πρώτη» και «δεν επιφυλάσσεται του δικαιώματός της σε προληπτική επίθεση».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η Ουάσινγκτον θα αποσυρθεί από τη Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μέσου Βεληνεκούς επειδή η Ρωσία παραβιάζει τη συμφωνία.