Το πλάνο του Δώνη για ΠΑΟΚ - Τα τρία πιθανά σχήματα

Στον Παναθηναϊκό δεν έγινε ουσιαστικά προπόνηση την Πέμπτη και το… μενού είχε βιντεοθεραπεία για τους παίκτες του τριφυλλιού, αφού έγινε προβολή φετινών αγώνων του ΠΑΟΚ ενόψει του ντέρμπι της Δευτέρας (29/10, 21:30).

Ο Γιώργος Δώνης ανέλυσε τα δυνατά σημεία του Δικεφάλου του Βορρά, αλλά και τις αδυναμίες του. Τόνισε ότι ξέρει να αμύνεται καλά και πως είναι δυνατός στις στημένες φάσεις, ενώ επιθετικά στηρίζεται κυρίως στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών που έχει.

Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι δέχθηκε φάσεις στα πρόσφατα ντέρμπι με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Άρη, στα οποία έχασαν σημαντικές ευκαιρίες οι αντίπαλοί του για να σκοράρουν.


Οι πράσινοι στηρίζονται πολύ στην κατοχή της μπάλας φέτος και ο Έλληνας προπονητής ζήτησε να έχουν τον έλεγχο και κόντρα στον ΠΑΟΚ, ενώ όπως είναι λογικό θέλει συγκέντρωση από το πρώτο δευτερόλεπτο και να μην επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν με Αστέρα στην Τρίπολη, όπου παραλίγο να δεχθεί γκολ στο πρώτο λεπτό ο Παναθηναϊκός.

Ο έμπειρος τεχνικός έχει στο μυαλό του τρία συστήματα στην παρούσα φάση. Το 4-2-3-1, το 4-3-3 και το 3-4-3. Σίγουροι για το βασικό σχήμα πρέπει να θεωρούνται οι Διούδης, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μαυρομμαύτης (αν επιλέξει σύστημα με τρεις ο Πούγγουρας θα κουμπώσει στο δίδυμο) και Κουλιμπαλί για την άμυνα.

Στο κέντρο θα ξεκινήσουν οι Κουρμπέλης-Δώνης, ενώ Χατζηγιοβάνης και Μακέντα δεδομένα θα είναι στην αρχική ενδεκάδα. Σοβαρές πιθανότητες για να αγωνιστεί από την αρχή έχει ο Χατζηθεοδωρίδης, ο οποίος έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό κόντρα στον Πανιώνιο με το γκολ του.