Απόδραση από την πολυκοσμία και το στρες της πόλης στη Νταμούχαρη Πηλίου

Ένας μικρός παράδεισος καλά κρυμμένος

Ο γραφικός οικισμός της Νταμούχαρης σας προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για να απολαύσετε χαλαρωτικές διακοπές μακριά από τα συνηθισμένα.

Με το φυσικό της λιμανάκι και τα πεντακάθαρα, διάφανα νερά της, η Νταμούχαρη είναι αγαπημένος προορισμός όσων θέλουν να απολαύσουν τις βουτιές τους στις όμορφες παραλίες του Πηλίου, σε περιβάλλον ησυχίας και γαλήνης.



Πρόκειται ουσιαστικά για δυο μικρούς όρμους που ενώνονται με μια λωρίδα γης, με τα ερείπια μεσαιωνικού κάστρου πάνω της.

Στον έναν όρμο βρίσκεται ο οικισμός, τα σπίτια και οι ταβέρνες, και στον άλλο η παραλία με τα λευκά μεγάλα βότσαλα και τα γαλαζοπράσινα νερά. Τομ κοντινό φαράγγι εντείνει την άγρια ομορφιά του τοπίου.



Η Νταμούχαρη ήταν παλιά το μοναδικό λιμάνι του Ανατολικού Πηλίου, με μεγάλη εμπορική κίνηση. Αδιάψευστος μάρτυρας το πέτρινο τελωνείο που παραμένει, θυμίζοντας άλλες εποχές.

Η μικρή πανέμορφη παραλία προβλήθηκε και στην ταινία «Mamma Mia», καθώς γυρίσματα έγιναν εκτός από την Σκόπελο και τη Σκιάθο και στην Νταμούχαρη.



Η πρόσβαση γίνεται είτε οδικώς είτε πεζοπορώντας από το Μούρεσι, τον Άγιο Ιωάννη ή και την Τσαγκαράδα, με θέα το Αιγαίο. Στη βόρεια πλευρά της Νταμούχαρης βρίσκεται το μονοπάτι που οδηγεί στην όμορφη παραλία Παπά Νερό.