Το ρετιρέ των 83 εκατ. $ στον 95ο όροφο στη Ν. Υόρκη που δε θέλει κανείς

Έχει μπει πωλητήριο αλλά όλοι έχουν γυρίσει την πλάτη

Ένα άκρως φανταχτερό και πολυτελές ρετιρέ αξίας 82 εκατομμυρίων δολαρίων, που φωλιάζει στο ψηλότερο κτίριο κατοικιών της Νέας Υόρκης με εκπληκτική θέα το Σέντραλ Παρκ και την ατελείωτη πόλη, παραμένει στα αζήτητα καθώς ουδείς δε θέλει να το κάνει δικό του.

Για να το δείτε, κοιτάξτε ψηλά, στον 95ο όροφο, εκεί στην 432 Park Avenue και ίσως αν είχατε τα χρήματα να είχατε την ευκαιρία να την αποκτήσετε, γιατί εδώ και δυο χρόνια που βρίσκεται σε on sale κατάσταση, δεν την πλησιάζει ούτε ένας.

Γιατί όμως; Διαθέτει αίθουσα μασάζ, 23 μέτρα πισίνα και αν και το διαμέρισμα των 764 τετραγωνικών μέτρων ονομάζεται ρετιρέ, δεν βρίσκεται στον τελευταίο όροφο. Κι αυτό γιατί ο 96ος όροφος πωλήθηκε στον δισεκατομμυριούχο Σαουδάραβα Fawaz Alhokair για 87,7 εκατομμύρια δολάρια το 2016 και τα επίπεδα από τον 91ο έως 96ο όροφο αναφέρονται ως ρετιρέ επειδή ο σχεδιασμός τους είναι διαφορετικός από το υπόλοιπο κτίσμα ενώ κάποιοι όροφοι είναι οροφοδιαμερίσματα.

Το Business Insider παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό από το ρετιρέ του 92ου ορόφου που είναι δίδυμο με αυτό λίγα πατώματα παραπάνω.