Βίασε την κόρη του μόλις γεννήθηκε και καταδικάστηκε σε 240 χρόνια φυλάκιση

Της έσπασε τα πόδια και τα πλευρά πέφτοντας πάνω της
Ένοχος κρίθηκε ένας πατέρας στο Τέξας για τον βιασμό και τον τραυματισμό της μηνός κόρης του.

Η ποινή που του επέβαλε το δικαστήριο είναι 240 χρόνια φυλάκιση. Το περιστατικό σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2014 όταν ο Patricio Medina υπό την επήρεια μεθαμφεταμινών βίασε τη νεογέννητη κόρη του και της έσπασε τα πόδια και τα πλευρά της με την αγριότητα που έπεσε πάνω της.

Ο 27χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες στο δικαστήριο, ωστόσο πριν τη δίκη είχε εκμυστηρευθεί με λεπτομέρειες το έγκλημά του σε συγκρατούμενό του.

Το δικαστήριο του Τέξας τον έκρινε ένοχο για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού κάτω των έξι ετών, για τραυματισμό και έκθεση παιδιού σε κίνδυνο.

Του επιβλήθηκε συνολικά ποινή κάθειρξης 240 ετών και πρόστιμο 10.000 δολαρίων, ενώ θα πρέπει να μείνει τουλάχιστον 80 χρόνια στη φυλακή πριν έχει δικαίωμα να αποφυλακιστεί υπό όρους.

«Τι πιο τρομακτικό από ένα έγκλημα θα μπορούσε να υπάρξει για έναν άνθρωπο που υποτίθεται ότι αγαπά και προστατεύει τη ζωή που έφερε στον κόσμο και αντ' αυτού κάνει θρύψαλα το σώμα της σε μια αρρωστημένη σεξουαλική εκπλήρωση. Το μόνο που ήθελε το βρέφος ήταν αγάπη και ασφάλεια. Ο άνδρας αυτός υποτίθεται ότι θα της τα έδινε, αντ' αυτών όμως της δίδαξε την πραγματική φρίκη. Δεν σκότωσε το μικροσκοπικό της σώμα, αλλά σκότωσε την ψυχή της», ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας, Gabrielle Massey απευθυνόμενη στους ενόρκους.

Παράλληλα ένοχη κρίθηκε και η μητέρα του βρέφους, Lisa Montoya, η οποία παρότι γνώριζε δεν ανέφερε την κακοποίηση στις αρχές.

Σήμερα το κοριτσάκι είναι τεσσάρων χρόνων και μεγαλώνει σε ένα υγιές περιβάλλον καθώς έχει υιοθετηθεί μαζί με τα αδέρφια του από μια οικογένεια.