Γιατί οι celebrities αποφεύγουν τον καφέ

Η Kim Kardashian, η αδελφή της Kourtney, η Gisele Bündchen, η Jennifer Lopez και ο Donald Trump είναι μεταξύ αυτών που δεν θέλουν να 'χουν σχέσεις με την καφεΐνη.

Η καφεΐνη είναι ψυχοδιεγερτική ουσία με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στον κόσμο. Διαθέτει ήπιες καρδιοτονωτικές και διουρητικές ιδιότητες και δεν έχει νομικούς περιορισμούς. Για την ιστορία, απομονώθηκε από τον καφέ το 1819 από το Γερμανό χημικό Friedrich Ferdinand Runge.


Ουκ ολίγες έρευνες που έχουν διενεργηθεί την τελευταία δεκαετία, έχουν δείξει πως ο καφές κάνει καλό στην υγεία -πάντα με μέτρο. Έχουν ξεπεράσει τις 10 αυτές που έχουν καταλήξει στο ότι "ο καφές έχει αναφερθεί πως μειώνει τον κίνδυνο θανάτου, από πολλές αιτίες. Η κατανάλωση με μέτρο μπορεί να είναι θαυμάσιο φυσικό φάρμακο".

Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν άνθρωποι που τον αποφεύγουν, για πλήθος λόγων. Τους προκαλεί ταχυκαρδία, δεν τους αρέσει η γεύση ή προτιμούν να πίνουν κάτι άλλο και δη το πρωί. Ας δούμε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις, από τη showbiz.

Η Jennifer Lopez έχει δηλώσει πως δεν πίνει καφέ "και δεν καπνίζω, γιατί αυτές οι ουσίες μπορούν να διαλύσουν το δέρμα σου, όπως μεγαλώνεις σε ηλικία".

Η Kim Kardashian πίνει ένα ποτήρι καφέ "μόνο όταν έχω jet-lag. Προτιμώ το νερό, ειδικά μετά τη γέννηση του πρώτου μου παιδιού. Από τότε προσπαθώ να καταναλώνω μόνο αγνά πράγματα". Η αδελφή της, Kourtney είναι αλλεργική στον καφέ ("τα νεύρα μου τσιτώνουν, όταν πιω μια γουλιά, για αυτό σταμάτησα τον καφέ από όταν ήμουν 21").

Ο Jim Carrey αποφεύγει το εν λόγω ρόφημα, για λόγους ψυχικής υγείας. "Με βοηθά να 'χω καθαρό μυαλό".H Gisele Bundchen με το σύζυγο της, Tom Brady CHARLES SYKES/INVISION/AP

Ο σύζυγος της Gisele Bündchen και θρύλος του NFL, Tom Brady έχει πει ότι δεν έχει έστω δοκιμάσει ποτέ, καφέ. Η Βραζιλιάνα καλλονή επίσης, δεν πίνει καφέ, γιατί προτιμά το τσάι (της αρέσει γευστικά, περισσότερο).

Μακριά από τον καφέ μένει και ο Donald Trump, ο οποίος ωστόσο μπορεί να πιει 12 κουτάκια αναψυκτικού, κάθε μέρα. Και εδώ να θυμίσουμε ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό καφεΐνη σε αυτά. "Έκοψα τον καφέ, μετά το θάνατο του μεγαλύτερου αδελφού μου, Fred από αλκοολισμό, το 1981", είχε γράψει στο βιβλίο του "The America We Deserve".

Η Naomi Campbell δεν προτιμά τον καφέ "γιατί δεν μου αρέσει η μυρωδιά. Προτιμώ το τσάι".

Ο σχεδιαστής Alexander Wang επίσης, προτιμά κάτι άλλο από τον καφέ. Όχι τσάι. Πορτοκαλάδα. "Αυτή μου δίνει ενέργεια", έχει πει.