Ποια είναι η χειρότερη ώρα για να ξυρίζεστε;

Από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους αποτρίχωσης, που προτιμούν πολλές γυναίκες είναι το ξύρισμα. Προκαλεί λιγότερο πόνο και είναι πιο βολικό, λόγω της ευκολίας του.

Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και έντονη φαγούρα, κυρίως, τους καλοκαιρινούς μήνες, που γίνεται με μεγαλύτερη συχνότητα.
Αν, λοιπόν, κι εσείς επιλέγετε το ξύρισμα, υπάρχουν κάποια μυστικά, που σύμφωνα με τους ειδικούς, θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις, αλλά και θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Το ξύρισμα λίγες ώρες πριν την παραλία ή την πισίνα, δεν ενδείκνυται. Το δέρμα σας είναι ευάλωτο στις επιδράσεις του χλωρίου ή του θαλασσινού νερού, καθώς και στα αντιηλιακά που περιέχουν αλκοόλ, με αποτέλεσμα να ερεθιστεί.
  • Το φρεσκοξυρισμένο δέρμα χρειάζεται χώρο για να αναπνεύσει και χρόνο για να ξεκουραστεί. Γι’ αυτό, μετά το ξύρισμα θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 30 λεπτά, για να βάλετε αποσμητικό.
  • Οι γνώμες για το ποια είναι, τελικά, η κατάλληλη ώρα της ημέρας για να ξυριστείτε, διίστανται. Υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το πρωινό ξύρισμα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, επειδή τα πόδια είναι ξεκούραστα από τον ύπνο και έχουν ξεπρηστεί από τη συσσωρευμένη κούραση όλης της ημέρας. Και υπάρχει και η άλλη άποψη, σύμφωνα με την οποία, είναι προτιμότερο το ξύρισμα το βράδυ, καθώς το δέρμα έχει όλο τον χρόνο να «ξεκουραστεί».