Έξυπνα κόλπα για να κάνετε τα άσπρα ρούχα… ξέξασπρα

Το λευκό είναι το αγαπημένο χρώμα πολλών, ειδικά ως επιλογή στα ρούχα. Άλλωστε, πρόκειται για ένα διαχρονικό και για όλες τις εποχές χρώμα, οπότε χειμώνα ή καλοκαίρι, άνοιξη, αλλά και φθινόπωρο, όλο και κάποιο λευκό ρούχο θα έχετε για την εποχή αυτή.

Και όλοι θα συμφωνήσετε, κυρίως, οι κυρίες ότι το λευκό έχει ένα κακό: λερώνει εύκολα και είναι μεγάλο παίδεμα το καθάρισμά του. Επίσης, με τον καιρό χάνει τη λάμψη του και αποκτά μία θαμπάδα. Και όσο και αν προσπαθείτε, δε μπορείτε να επαναφέρετε τη ζωηράδα του πρώτου καιρού. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να κάνετε τα άσπρα ρούχα σας... ξεξασπρότερα.

Δείτε ποιοι είναι αυτοί...
Χρησιμοποιήστε λεμόνι

Κάνει θαύματα και με τα λευκά σας, υποστηρίζει η γκουρού Μάρθα Στιούαρτ και δεν έχουμε λόγο να μην την πιστέψουμε. Συνιστά, λοιπόν, να βάλετε το λεκιασμένο λευκό ρούχο σε καυτό νερό, όπου θα έχετε ρίξει φρέσκο χυμό λεμονιού και θα το αφήσετε για μία ώρα να δράσει. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε τον χυμό στον κανονικό κύκλο πλύσης.
Αφήστε τα λευκά να στεγνώσουν στον ήλιο

Κι, όμως, αποδεικνύεται ότι πρόκειται για μύθο ότι, δηλαδή, τα λευκά ρούχα αν τα απλώσετε στον ήλιο, κιτρινίζουν. Ο ήλιος έχει λευκαντικές ιδιότητες και τα ρούχα σας θα γίνουν πιο λαμπερά και φωτεινά, αν τα αφήσετε να στεγνώσουν έξω.



Προσθέστε λευκό ξύδι

Προσθέστε κατά τη διάρκεια της πλύσης λευκό ξύδι. Έχει την ικανότητα να μαλακώνει το ύφασμα και να επαναφέρει τη φωτεινότητα στα ρούχα σας.
Πλύντε τα με καυτό νερό

Τα λευκά ρούχα γίνονται πιο λαμπερά, όταν πλένονται σε καυτό νερό, επειδή αφαιρείται η μέγιστη δυνατή ποσότητα βρωμιάς και ιδρώτα. Άλλωστε, τα περισσότερα είναι κατασκευασμένα από λευκό βαμβάκι, που είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, οπότε πάντα πριν από την πλύση, να κοιτάζετε την ετικέτα του ρούχου.
Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα

Με ένα σπιτικό μίγμα νερού και μαγειρικής σόδας, μπορείτε να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε μία λεκάνη ρίχνετε 4 λίτρα νερό και προσθέτετε ένα φλιτζάνι σόδα. Ανακατεύετε και ρίχνετε τα λευκά σας. Αφήνετε να μουλιάσουν για λίγη ώρα. Αν δείτε ότι δεν έχουν καθαρίσει όσο θα θέλατε, τα αφήνετε και άλλο.


Ασπιρίνη και στα λευκά ρούχα

Κι, όμως, η ασπιρίνη φαίνεται ότι δεν είναι μόνο για τους πονοκεφάλους. Κάνει καλή δουλειά και με τα λευκά σας. Μέσα σε μία λεκάνη με νερό διαλύετε πέντε ασπιρίνες. Ανακατεύετε και ρίχνετε μέσα τα ρούχα. Αφήνετε να μουλιάσουν για λίγη ώρα. Κατόπιν, τα πλένετε κανονικά στο πλυντήριο.