Ανατροπή στην υπόθεση της Λέρου μετά την έκθεση του ιατροδικαστή

Μία σημαντική ανατροπή φαίνεται να υπάρχει στην πολύκροτη υπόθεση βασανισμού και βιασμού τριών παιδιών στη Λέρο από τους ίδιους τους γονείς.Μετά την ιατροδικαστική έκθεση και τα αποτελέσματα αυτής έρχονται τα πάνω κάτω, καθώς δεν διαπιστώνεται σεξουαλική κακοποίηση στα τρία παιδιά. Όπως μετέδωσε ο ANT1 στο κεντρικό του δελτίο σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή «δεν υπήρξε ποτέ και από κανέναν σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών».

Συγκεκριμένα ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος ανέφερε: «Δεν προκύπτουν αποδεικτικά ή ενδεικτικά σημεία πρόσφατης ή παλαιότερης σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης. Δεν έχει πραγματοποιηθεί συνουσία σε οποιοδήποτε χρόνο».

Μετά από αυτή την έκθεση η υπόθεση μετατρέπεται σε θρίλερ αφού τα αποτελέσματα έρχονται σε αντιπαράθεση με τα όσα κατέθεσαν παρουσία παιδοψυχολόγου τα ίδια τα παιδιά, βάσει των οποίων οι γονείς κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Επίσης και ο μεγαλύτερος αδερφός της οικογένειας είχε περιέγραψε τους ξυλοδαρμούς και την κακοποίηση από τον πατέρα του και είπε στον ΑΝΤ1 ότι «Πήγε σε γιατρό γιατί ήθελε να πει ότι την παρενοχλούσε ο πατέρας μου και μίλησε σε μια ξαδέλφη μου, ότι ο μπαμπάς με βιάζει. Και η γιατρός μου είπε ότι “το παιδί έχει βιαστεί”».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το νοσοκομείο Παίδων που είχε εξεταστεί η μικρή δεν εντοπίστηκε σεξουαλική κακοποίηση: «Διαπιστώθηκαν συνθήκες ενδοοικογενειακής δυσλειτουργίας μη συνδεόμενες με ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης», δήλωσε ο κοινός διοικητής νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», Μανώλης Παπασάββας.