«Σπάσιμο» της Β΄ Αθηνών μελετά η κυβέρνηση

Με τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο να έχει ανοίξει εκ νέου από την κυβέρνηση, η κυριακάτικη «Αυγή» δημοσιοποιεί το σχέδιο που εξετάζεται για «σπάσιμο» της Β’ Αθηνών σε τρεις περιφέρειες.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μελέτη που έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποτελείται από τέσσερα σενάρια. Εκείνο που φαίνεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες υλοποίησης, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι αυτό που προβλέπει κατάτμηση της Β’ Αθηνών σε τρεις εκλογικές περιφέρειες/ τομείς, καθώς και του Υπόλοιπου Αττικής σε δύο περιφέρειες/ τομείς.
Σήμερα από τη Β’ Αθηνών αναδεικνύονται 44 βουλευτές και από το Υπόλοιπο Αττικής 15. Με την κατάτμηση των περιφερειών, η κατάσταση θα διαμορφωθεί ως εξής:

Βόρειος Τομέας: 15 έδρες. Δήμοι: Αγ. Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Παπάγου – Χολαργού, Πεντέλης, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Φιλοθέης – Ψυχικού και Χαλανδρίου.

Δυτικός Τομέας: 11 έδρες. Δήμοι: Αγ. Βαρβάρας, Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου.

Νότιος Τομέας: 18 έδρες. Δήμοι: Αγ. Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνα, Γλυφάδας, Δάφνης – Υμηττού, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μοσχάτου – Ταύρου, Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου.