Ελεύθερος με περιοριστικά μέτρα ο 81χρονος που κατηγορείται για σexουαλική κακοποίηση ανήλικης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 81χρονος από τη Θεσσαλονίκη, που κατηγορείται για σexουαλική κακοποίηση ανήλικης στην περιοχή της Ανάληψης. Ο άνδρας συνελήφθη χθες σε εκτέλεση εντάλματος των ανακριτικών Αρχών της Θεσσαλονίκης και ο εισαγγελέας απήγγειλε εναντίον του ποινική δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκου και ασέλγεια έναντι αμοιβής. Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε το πρωί ενώπιον του 4ου Τακτικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης, αρνούμενος το κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, φέρεται να έκανε λόγο για μυθεύματα της ανήλικης. Όσο για τα μικρά χρηματικά ποσά, τα οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο της έδινε, υποστήριξε ότι ενίσχυε την οικογένειά της, που είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Τελικά εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν ομόφωνα να τον αφήσουν ελεύθερο υπό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης εμφάνισης μια φορά τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα. Επίσης αποφασίστηκε να του επιβληθεί απαγόρευση προσέγγισης σε ακτίνα 200 μέτρων της περιοχής διαμονής της ανήλικης.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης, η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Ξανθίππη Μωυσίδου δήλωσε ότι ο εντολέας της αρνήθηκε της εις βάρος του κατηγορίες και έκανε λόγο για προσπάθειά παγίδευσής του. «Κρίθηκε ότι ο εντολέας μου δεν είναι ύποπτος φυγής και ύποπτος διάπραξης νέων εγκλημάτων και γι αυτό αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους» τόνισε.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται ύστερα από καταγγελία περιοίκου, ο οποίος παρατήρησε τις συχνές επισκέψεις της ανήλικης στο γραφείο που διατηρούσε ο 81χρονος συνταξιούχος λογιστής, στην περιοχή Ανάληψη της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για διάστημα μεγαλύτερο του ενός χρόνου, και ειδικότερα την περίοδο από το 2016 έως το Δεκέμβριο του επόμενου έτους, ο ηλικιωμένος πρόεβη κατ' επανάληψη σε ασελγείς πράξεις εναντίον της 13χρονης -σήμερα- μαθήτριας.