Αγωγή στην Τατιάνα έκανε ο Αγγλούπας: Πόσα της ζητάει...

Το ποσό των... 100.000 ευρώ διεκδικεί ο Αλέξανδρος Αγγλούπας από την Τατιάνα Στεφανίδου και τον τηλεοπτικό σταθμό Εψιλον, με αγωγή που κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας! Ο υπόδικος μπον βιβέρ, που κατηγορείται ότι εμπλέκεται στη μαφία των Ρομά, στρέφεται κατά της παρουσιάστριας, ζητώντας αποζημίωση για την προσβολή της προσωπικότητάς του από τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε στην εκπομπή της η είδηση της καταδίκης του σε κάθειρξη δέκα ετών και έξι μηνών με αναστολή για τον πυροβολισμό σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη!

Στην 54σέλιδη αγωγή του, την οποία έχει στη διάθεσή της η «Espresso», ο 42χρονος υποστηρίζει πως όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή «Τatiana Live» στις 14 Φεβρουαρίου τον στιγμάτισαν, δημιουργώντας για το πρόσωπό του μια άκρως αρνητική εικόνα.

Παραθέτοντας διεξοδικά όλα όσα διατυπώθηκαν από την παρουσιάστρια, μέλη του πάνελ και καλεσμένους της εκπομπής, ο Αλέξανδρος Αγγλούπας σημειώνει πως παραβιάστηκαν κατάφωρα ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα αλλά και το τεκμήριο της αθωότητάς του, καθώς η καταδίκη του δεν έχει καταστεί αμετάκλητη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δυσμενείς εντυπώσεις στην κοινή αντίληψη για την τιμή και την υπόληψή του.

«Τηλεοπτική δίκη»

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αγωγή, η παρουσιάστρια, με αποκλειστικό σκοπό την αύξηση τηλεθέασης και κατ’ επέκταση τον πλουτισμό, διεξήγαγε μία δική της τηλεοπτική δίκη, προβαίνοντας σε παραβίαση πλειόνων υπερνομοθετικών διατάξεων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μάλιστα, κατηγορείται η Τατιάνα Στεφανίδου ότι εμμέσως ισχυρίστηκε πως με το να κριθεί ένοχος αποδόθηκε δικαιοσύνη και απέτυχε η δήθεν προσπάθειά του να συγκαλύψει το δήθεν τελεσθέν έγκλημά του.

Ο Αγγλούπας τονίζει ακόμη στην αγωγή του πως η επίδικη εκπομπή προκάλεσε προβλήματα και στις επαγγελματικές του δραστηριότητες.

«Δικάστηκα εκ νέου και μάλιστα αμετακλήτως από την ίδια την παρουσιάστρια της εκπομπής και τους συμμετέχοντες αυτής, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί δυσμενείς εντυπώσεις στην κοινή αντίληψη, οι οποίες μου δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα και στον επαγγελματικό τομέα αποδίδοντάς μου τη ρετσινιά του στυγνού δολοφόνου στον οποίο -σύμφωνα με την ετυμηγορία της εκπομπής- αποδόθηκε δικαιοσύνη». Και επισημαίνει πως το χειρότερο ήταν ότι «υπονόησε έμμεσα αλλά σαφέστατα με πλειάδα αναφορών ότι επιχείρησα να συγκαλύψω την υπόθεση χρηματίζοντας το φερόμενο θύμα και τους μάρτυρες κατηγορίας, δημιουργώντας στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα μια παντελώς αρνητική εικόνα για το πρόσωπό μου».

«Η εν λόγω εκπομπή, αποσκοπώντας στην υψηλή τηλεθέαση και την ψυχαγωγία του κοινού της και ενώ δεν υφίστατο κανένας λόγος ενημέρωσης του κοινού δημοσίου συμφέροντος από τη λεπτομερειακή και διαστρεβλωμένη αναμετάδοση αυτή για την υπόθεση του εντολέως μας, έθιξε βάναυσα τα υπερασπιστικά δικαιώματα του κατηγορουμένου και το τεκμήριο αθωότητάς του μέχρι την αμετάκλητη κρίση του από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, ενώ μάλιστα η πρωτόδικη απόφαση που εξεδόθη εις βάρος του έχει ανασταλεί μέχρι την κρίση του Δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου. Η Δικηγορική μας Εταιρία ελπίζει ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη και το ΕΣΡ θα βάλουν ένα τέλος στον αναίτιο διασυρμό κατηγορουμένων που δεν έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα και μάχονται εναγωνίως να αποδείξουν την αθωότητά τους» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του ο δικηγόρος του επιχειρηματία Νίκος Αγαπηνός.

Πηγή: espressonews.gr