Γιώργος Τράγκας: Γιατί η σχέση με τον Σαββίδη σπρώχνει τον Τσίπρα εκτός Μαξίμου

Όποιοι πιστεύουν ότι αύριο θα ηρεμήσουν τα πράγματα με την Τουρκία και ότι ο Ερντογάν θα εμφανιστεί με κλάδο ελαίας, πλανώνται.Η κατάσταση είναι εκρηκτική στην περιοχή της Εγγύς και της Μέσης Ανατολής και η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου αποδεικνύεται όχι μόνο αδύναμη αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνη για την πορεία του τόπου.

Αυτή την εποχή, όπως σημειώνει σήμερα σε ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ η Εστία, οι κάτοικοι της Μακεδονίας και της Θράκης, νιώθουν πρωτόγνωρα συναισθήματα οργής και εγκατάλειψης. Ενώ, χθες ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών κος Μπουσάτι άνοιξε επίσημα το θέμα των Τσάμηδων και στην Ορεστιάδα επικρατεί αναβρασμός για την ομηρία των δύο στρατιωτών από τους Τούρκους, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ επιτίθεται στην οικονομία αυτής της μεγάλης γεωγραφικής περιοχής λες και είναι εχθροί.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα σήμερα, ο κος Τσίπρας και η παρέα του ξεχνάει ότι τα σύνορά μας άλλαξαν οκτώ φορές τα τελευταία 100 χρόνια, μέχρι το 1947 που η ελληνική επικράτεια πήρε τη σημερινή μορφή της.

Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ειρωνεύονται τους ακρίτες, λέγοντας με εντελώς προκλητικό και ανθελληνικό τρόπο, ότι το θέμα των δύο στρατιωτικών δεν είναι μείζον και την ίδια ώρα που χιλιάδες Έλληνες εγκαταλείπουν την περιοχή και φεύγουν στο εξωτερικό, αυτός ο εθνομηδενιστής, αυτός ο ανθέλληνας υπουργός Παιδείας, επιτίθεται κατά του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, η ύπαρξη του οποίου συγκρατεί τις στοιχειώδεις αναλογίες μεταξύ χριστιανικού και μουσουλμανικού πληθυσμού. Από πλήθος πλευρών επισημαίνεται ότι η παρέα του Τσίπρα και ειδικά ο Γαβρόγλου συμπεριφέρονται ως Τούρκοι. Στη Θράκη – φίλες και φίλοι- ετοιμάζονται κινητοποιήσεις κατά του Νόμου Γαβρόγλου για τις μεταγραφές φοιτητών. Αυτός ο νόμος δίνει το δικαίωμα σε κάποιον με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 50.000 ευρώ, να εγκαταλείψει το πανεπιστήμιο για άλλο στην ενδοχώρα. Όπως αντιλαμβάνεστε πρόκειται για έγκλημα την ώρα που οι Τούρκοι θέλουν το μισό Αιγαίο και μόλις χθες έβγαλαν στον αέρα μετά από δύο χρόνια, βίντεο με 3 από τους 8 Τούρκους Αξιωματικούς που θέλουν να παραδώσει η Ελλάδα. Ο Περίφημος κος Γαβρόγλου μεθοδεύει την ίδρυση 4ης νομικής σχολής στην Πάτρα, λες και η νομική σχολή του Δημοκριτείου στα σύνορα δεν έχει ουδεμία εθνική αποστολή.

Ήδη 2.000 νέοι από τη Ροδόπη αναχώρησαν στο εξωτερικό το δεύτερο εξάμηνο του 2017. Την ίδια ώρα, προσέξτε πόσο ανθέλληνες είναι οι συγκυβερνώντες. Ο Τούρκος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη κάνει απογραφή μουσουλμανικού πληθυσμού νέων στη Βόρεια Ελλάδα, οι Σκοπιανοί ιδρύουν ΜΚΟ και ο υπουργός Παιδείας αφήνει ακέφαλο, χωρίς πρύτανη το Πανεπιστήμιο της Θράκης, παρά τη δικαίωση του κου Καραμπίνη από το ΣτΕ. Αναρωτιούνται όλοι τι ρόλο παίζει το υπουργείο Άμυνας, ακούγοντας το χλευασμό των στρατιωτικών και βλέποντας την ερήμωση της Θράκης.

Ασφαλώς ακούσατε και τον κο Κουβέλη να συγκρούεται με τον κο Καμμένο λέγοντας ότι είναι υπετροφικοί οι φόβοι και υπερβολή να λες ότι είναι όμηροι οι δύο στρατιωτικοί.

Χθες η Άγκυρα, έβγαλε ξαφνικά στον αέρα δύο χρόνια μετά το πραξικόπημα, και παραμονή της δίκης των τριών Τούρκων στρατιωτικών στον Άρειο Πάγο, ένα βίντεο που δείχνει 3 από τους 8 με όπλα στη διάρκεια της νύχτας του πραξικοπήματος.

Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Ο δε Ερντογάν την ώρα που συσπειρώνονται οι δυτικοί με πρώτο το Λονδίνο απέναντι στη Μόσχα, την ώρα που διαμορφώνεται ένα νέο κοινό μέτωπο απέναντι στη Ρωσία του Πούτιν λέει ότι έρχεται ο τρίτος Παγκόσμιος. Και προειδοποιεί τους Τούρκους να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα, αφού υπάρχουν περίπου 20 αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη Συρία και η δημιουργία τους στρέφεται κατά της Ρωσίας.

Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα τεταμένα κατά μήκος των συνόρων και στην περιοχή.

Όποιος πιστεύει ότι πρόκειται να γλιτώσουμε το θερμό επεισόδιο. Όποιος πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της αυτά που έρχονται, όποιος πιστεύει ότι αυτός ο πρωθυπουργός, αυτή η πολιτική παρέα έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί την εκτεταμένη κρίση που έρχεται πλανάται.

Η κυβέρνηση κατά κοινή εκτίμηση προβαίνει σε πράξεις αντεθνικού περιεχομένου και σε ενέργειες που διαλύουν τη στοιχειώδη ενότητα που πρέπει να έχει ένα κράτος αντιμετωπίζοντας το ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης ή εμπλοκής σε γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή του.


Η υπόθεση της Novartis και η ιστορία του Ιβάν Σαββίδη εκλύουν ισχυρότατες τοξίνες διχασμού της κοινωνίας και αποσύνθεσης της Εθνικής Άμυνας. Σήμερα υπάρχουν δημοσιεύματα και πληροφορίες που φέρουν τον κο Τσίπρα να έχει συναντήσεις ή επαφές με τη Novartis. Αυτές οι πληροφορίες διαψεύστηκαν αλλά παραμένει το πελώριο ερώτημα: γιατί το 2016 και το 2017 που ήταν σε γνώση των δραστηριοτήτων της Novartis, ο Τσίπρας απέφυγε να δώσει εντολή να εισβάλλουν οι κρατικές υπηρεσίες και να κατάσχουν τα πολύτιμα έγγραφα που κατέστρεφαν τα στελέχη της εταιρίας σύμφωνα με την έρευνα του FBI και όσα γράφει στις σελίδες των ερευνών του. Το Crash που θα κυκλοφορήσει στις 30 Μαρτίου θα αποκαλύψει ένα πλήθος λεπτομερειών για όλη την έρευνα των Αμερικανών και όσα συνέβησαν στο διάστημα που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι στην εξουσία.

Το δεύτερο θέμα, που διαλύει το εσωτερικό μέτωπο και ετοιμάζει τη χώρα για αλλαγή συνόρων και υποχώρηση στα εθνικά θέματα είναι η ιστορία του κου Σαββίδη που δημιουργεί τεταμένο κλίμα σε όλη τη χώρα. Ο Ρώσος επιχειρηματίας πρέπει να εμφανιστεί σήμερα – αν δεν κάνω λάθος – ενώπιον των αθλητικών αρχών, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι έφυγε οικογενειακά για τη Ρωσία.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν έχει φιλικές σχέσεις με κανέναν επιχειρηματία αλλά ουδείς πολίτης την πιστεύει.

Οι Τσίπρας – Καμμένος φώναζαν, κραύγαζαν υπέρ των συμφερόντων του κου Σαββίδη. Επομένως, όλοι λένε ότι υπάρχει παρατεταμένη συναλλαγή. Ο Ρώσος αγόραζε μέσα ενημέρωσης για λογαριασμό τους και δεν έκρυψε ποτέ την πολιτικοοικονομική ταύτισή του με το σημερινό Μαξίμου. Άλλωστε, ό ένας μετά τον άλλον, τα στελέχη του κου Καμμένου παραδέχονται ότι συγκυβέρνηση και Σαββίδης ήταν ιδιαίτερα τακιμιασμένοι.

Ο κος Καμμένος μόλις αγοράστηκε ο τηλεοπτικός σταθμός από το Φίλιππο Βρυώνη επισκέφτηκε και συνεχάρη άμεσα τον Κο Σαββίδη. Γιόρτασαν το γεγονός σαν να είχε αγοράσει το «Ε» απευθείας το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου. Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει στην ιστορία αγοράς τηλεοπτικών καναλιών.

Η σχέση όμως Τσίπρα – Καμμένου με τον Σαββίδη είναι τοξική, είναι δηλητηριώδης και διαλυτική.

Την ώρα που κορυφώνεται ο ψυχρός πόλεμος με τη Μόσχα, ο Σαββίδης θεωρείται άνθρωπος του Κρεμλίνου. Ανατριχιάζουν οι Δυτικοί βλέποντας έναν παλαιό βουλευτή του Βλαδίμηρου, ένας από τους 30 κολλητούς ολιγάρχες, σύμφωνα με τους Forbes να έχει στην αγκαλιά του και να αποσπά πληροφορίες από το εσωτερικό μιας κυβέρνησης που ανήκει στο ΝΑΤΟ. Αυτά είναι αδιανόητες σχέσεις και μάλιστα τόσο στενές σε επίπεδο αγοράς καναλιού και επηρεασμού της ελληνικής κοινωνίας. Δίπλα στο Λονδίνο που έφυγε από την Ευρωζώνη έτρεξε αμέσως η Ουάσιγκτον και το Βερολίνο και όλη η Νατοϊκή Συμμαχία. Χωρίς ακόμη να διευκρινιστεί αν πράγματι Ρώσοι κατάσκοποι δηλητηρίασαν το διπλό πράκτορα και την κόρη του στο Λονδίνο.

Ενώ συνασπίζονται ΗΠΑ- Βρετανία – Γερμανία και Γαλλία απέναντι στο Βλαδίμηρο λόγω της στάσης του στη Ουκρανία και στη Συρία, η Ελλάδα, η συγκυβέρνηση δημιουργεί δυσμενείς διεθνείς συνθήκες, παραδίδοντας το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στο Σαββίδη και δίνοντας την ευκαιρία στο ΝΑΤΟ να μιλάει για στενές σχέσεις με Ρώσο ολιγάρχη.

Ο κος Κοτζιάς απειλώντας παλαιότερα το Λονδίνο, για δημιουργία εμποδίων στη διαδικασία του grexit αν δεν μας έκανε τα κέφια στο Κυπριακό και σε άλλα θέματα, έχει δημιουργήσει μαθαίνω άσχημες εντυπώσεις και σχέσεις με το Λονδίνο σε μια περίοδο που η Βρετανία είναι ναυαρχίδα στο συνασπισμό απέναντι στη Μόσχα. Ήδη αποπέμπονται Ρώσοι διπλωμάτες από τη Βρετανική κυβέρνηση και ο Τραμπ ακολούθησε με δήλωση ότι πίσω από τη δηλητηρίαση κρύβεται η Μόσχα.

Στην Αθήνα, ο κος Τσίπρας θα βρει μπροστά του διάφορα. Εγώ πάντως εκτιμώ, ότι η σχέση με το Σαββίδη τον σπρώχνει στην έξοδο από το Μαξίμου.

Η Ένωση Κεντρώων που παίρνει αρκετές ψήφους στη Βόρεια Ελλάδα πήρε ανοικτά το μέρος του Σαββίδη και οι βουλευτές τους άρχισαν να μην βλέπουν το πιστόλι που είχε ο Σαββίδης και τα πλάνα που κάνουν ακόμη το γύρο του κόσμου.

Ούτε ο Βασίλης είδε το όπλο, ούτε κανένας

Για τους βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων δεν ήταν όπλο, ήταν μια θήκη iphone.