Πέντε συλλήψεις μελών ακροδεξιάς οργάνωσης από την Αντιτρομοκρατική

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αττική και σε πόλη της περιφέρειας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν πέντε άτομα, που φέρονται να είναι μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Combat 18 Ηellas» και να έχουν διαπράξει σωρεία επιθέσεων σε στέκια μεταναστών και αντιεξουσιαστών.

Παράλληλα, από τις μέχρι τώρα κατ' οίκον έρευνες σε έξι περιοχές της Αττικής και δύο στην επαρχία, βρέθηκαν και κατασχέθηκα:


Πενήντα κιλά νιτρική αμμωνία
βόμβες μολότοφ
πλήθος κροτίδων
βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου, καθώς και αντίστοιχα σύμβολα
ψηφιακά πειστήρια,
μαχαίρια, σπαθιά και σουγιάδες
αντιασφυξιογόνος μάσκα
ρόπαλα
σιδερογροθιές
κυνηγετικά όπλα
φιαλίδια βουτανίου
μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.Οι αξιωματικοί της Δ.Α.Ε.Ε.Β. συμπληρώνουν πως βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις ακόμα κατ' οίκον έρευνες στο νομό Αττικής, από όπου μπορεί να προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία και για άλλα άτομα.


Οι υποθέσεις, τις οποίες αφορούν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, είναι επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες -περισσότερες από 20- μεταξύ αυτών και εκείνη στο στεκι «Φαβέλα» στον Πειραιά το περασμένο καλοκαίρι, καθώς και σε άλλα στέκια στην Αθήνα.

Για την επίθεση που σημειώθηκε στη «Φαβέλα» προ ολίγων ημερών, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν προκύπτει για την ώρα ανάμειξη των έξι που κρατούνται, αλλά και για αυτή την υπόθεση εκφράζεται αισιοδοξία ότι γρήγορα θα υπάρξει αποτέλεσμα, καθώς ένας από τους δράστες φέρεται να έχει αναγνωριστεί από τη δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα, η οποία τραυματίστηκε από τους εισβολείς.



Πηγή: in.gr