Αλλάζουν οι κανόνες εμπλοκής στον Έβρο - Αυξάνονται οι περιπολίες

Aλλαγές στις πρακτικές των περιπολιών στον Έβρο επέφερε το περιστατικό της σύλληψης των δύο ελλήνων στρατιωτικών από τούρκους στρατιώτες, την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Άμυνας, αποφασίστηκε να υπερδιπλασιαστούν οι δυνάμεις των περιπολιών των ελλήνων στρατιωτών.

Έτσι, από δύο στρατιώτες που συμμετείχαν στις περιπολίες, πλέον αυτές θα γίνονται από επτά. Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, επιπλέον, οι μονάδες έχουν λάβει σαφείς οδηγίες για τους τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση που επιχειρηθεί παρόμοιο περιστατικό.

Τέλος, από το υπουργείο Άμυνας σημειώνουν ότι οι αλλαγές διοικητών των μονάδων στον Έβρο αφορούν προγραμματισμένες κρίσεις του Ελληνικού Στρατού και δεν σχετίζονται με τη σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών.


Αξίζει δε να σημειωθεί ότι «φουντώνουν» οι φήμες για επίσκεψη κλιμακίου αμερικανών στρατιωτικών στον Έβρο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το επεισόδιο με τους έλληνες στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
ΜΜΕ της περιοχής δεν απέκλειαν να γίνει συζήτηση για την ύπαρξη αμερικανικής βάσης, ένα σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι και παλαιότερα, αλλά χωρίς να δοθούν περαιτέρω πληροφορίες.

Πηγή: in.gr