Αρνείται ότι σκότωσε την δημοσιογράφο Κιμ Βαλ ο εφευρέτης Μάντσεν

Ο εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν αρνήθηκε ότι σκότωσε και κακοποίησε σεξουαλικά την Σουηδή δημοσιογράφο Κιμ Βαλ, κατά την έναρξη της δίκης του.Ο Μάντσεν ήταν παρών στο δικαστήριο της Κοπεγχάγης αλλά δεν κατέθεσε ο ίδιος. Η δικηγόρος του ωστόσο επιβεβαίωσε ότι ο πελάτης της δεν άλλαξε την υπερασπιστική του γραμμή, σύμφωνα με την οποία ο θάνατος της Βαλ οφείλεται σε ατύχημα που σημειώθηκε μέσα στο υποβρύχιό του.

Εις βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία. Ο εφευρέτης και μηχανικός κατηγορείται ότι δολοφόνησε την Βαλ, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με το ιδιωτικό του αυτοσχέδιο υποβρύχιο για τις ανάγκες ενός ρεπορτάζ της και ότι ασέλγησε στο πτώμα της.

Ο Μάντσεν, ο οποίος έχει αλλάξει πολλές φορές την κατάθεσή του, έχει ισχυριστεί ότι η δημοσιογράφος πέθανε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα ενώ βρισκόταν μέσα στο υποβρύχιο την ώρα που ο ίδιος ήταν στο κατάστρωμα του σκάφους.

Ωστόσο, έχει παραδεχτεί ότι διαμέλισε το πτώμα της και ότι πέταξε τα μέλη της στη θάλασσα.

Η Κιμ Βαλ τελευταία φορά εθεάθη στο υποβρύχιο «Ναυτίλος» μαζί με τον Μάντσεν στις 10 Αυγούστου.

Ο 46χρονος Δανός διασώθηκε από το ναυτικό της χώρας την επόμενη ημέρα, όταν το υποβρύχιό του βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.

Η Βαλ είχε επισκεφθεί τον Μάντσεν στο υποβρύχιό του για να του πάρει συνέντευξη, αλλά εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνη στις 10 Αυγούστου.

Έντεκα μέρες αργότερα βρέθηκε ο ακέφαλος κορμός του σώματός της ανοικτά των ακτών της Κοπεγχάγης.

Στις αρχές Οκτωβρίου δύτες ανακάλυψαν τα πόδια, το κεφάλι και ρούχα του θύματος.

Η ετυμηγορία αναμένεται να ανακοινωθεί στις 25 Απριλίου.