Σοκάρουν οι αποκαλύψεις – Ο ρόλος των συγγενών του 13χρονου

Τους συγγενείς του 13χρονου Θανάση Σ. που αγνοείται τις τελευταίες ημέρες, «έδειξε» πίσω από την εξαφάνισή του, ο επικεφαλής του Χαμόγελου του Παιδιού, όπου φιλοξενούνταν ο μικρός, από το 2014 όταν με εισαγγελική εντολή είχε απομακρυνθεί από το ακατάλληλο οικογενειακό του περιβάλλον, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.



Κάνοντας λόγο για μεσαιωνικές συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι του, ο ιδρυτής του Χαμόγελου του Παιδιού ξεκαθάρισε πως ο μικρός Θανάσης δεν είχε δείξει καμία τάση φυγής αλλά, αντίθετα, ήταν χαρούμενος και περίμενε με ανυπομονησία να λάβει μέρος σε μία δραστηριότητα της Κυριακής. «Ήταν τόσο χαρούμενος και ευτυχισμένος», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μιλάμε για μία οικογένεια φτωχική. Ο οργανισμός δεν παίρνει παιδιά από φτωχιές οικογένειες αντίθετα τις στηρίζει», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος επαναλαμβάνοντας πως το παιδί βίωνε καταστάσεις «φρίκης» στο σπίτι του και ψυχολογικό εκβιασμό για να επιστρέψει.

Ο κ. Γιαννόπουλος υπογράμμισε πως το παιδί βίωνε την «φρίκη της εκμετάλλευσης» από τους οικείους ανθρώπους του και έως την ηλικία των 9 ετών «δεν ήξερε τι θα πει κανονική ζωή και σχολείο».

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία και έχουν σταλεί πληροφορίες σε όλα τα λιμάνια και αεροδρόμια της Ελλάδας. Ο κ. Γιαννόπουλος τονίζει ότι, σε προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις, παιδιά που είχαν εξαφανιστεί είχαν βρεθεί μια μέρα αργότερα σε άλλες χώρες, όπως η Σουηδία και η Ιταλία.

Το παιδί είχε ραντεβού με την γιαγιά του την Τετάρτη και ο κ. Γιαννόπουλος θεωρεί πως συγγενείς του Θανάση προσπαθούν να εκδώσουν διαβατήριο στον 13χρονο ώστε να βγάλουν το παιδί εκτός Ελλάδας, σύμφωνα με τις πληροφορίες από έγκυρες πηγές.

«Είναι άδικο και κρίμα», είπε κλείνοντας ο ιδρυτής του Χαμόγελου του Παιδιού, απευθύνοντας έκκληση σε όσους συγγενείς του παιδιού θέλουν πραγματικά το καλό του να τηλεφωνήσουν στην ειδική γραμμή και να δώσουν πληροφορίες.