Μιλούν για σκευωρία και περνούν στην αντεπίθεση τέσσερις «εμπλεκόμενοι»

Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας, Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος περνούν στην αντεπίθεση για την υπόθεση Novartis και κάνουν λόγο για σκευωρία, «στημένους» μάρτυρες και «λαθρεμπόριο λάσπης».
Ο Αντώνης Σαμαράς διαμηνύει, σε συνέντευξή του στα «Νέα», ότι θα πάει τους συκοφάντες «μέχρι τέλους».

«Προσπάθησαν να με εμπλέξουν σε μία βρωμερή υπόθεση. Χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις, με στημένους ανώνυμους μάρτυρες, με δικογραφία γεμάτη λάθη, που καταρρέει. Απαντώ στη συκοφαντία μηνύοντας τους συκοφάντες. Κι όποιος άλλος χρειαστεί να ελεγχθεί, θα ελεγχθεί στην πορεία. Και θα μηνυθεί στην πορεία. Θα τους πάω μέχρι τέλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς συνδέει ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα με μία «σκευωρία» που βασίζεται, όπως επισημαίνει, σε «ανώνυμους μάρτυρες» και αφήνει βαρύτατες αιχμές για τους χειρισμούς της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

«Όλοι όσοι επιθυμούν "φυγή προς τα μπρος" για τη χώρα με μεταρρυθμίσεις, δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με το Μαδουριστάν που στήνει ο κ. Τσίπρας» λέει χαρακτηριστικά.

Σε άρθρο του στην ίδια εφημερίδα, ο Γιάννης Στουρνάρας εκτιμά ότι οι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis τελούν κατά πάσα πιθανότητα υπό καθεστώς εκβίασης και τους έχει ζητηθεί «να πουν αυτές τις αναίσχυντες συκοφαντίες».

«Με άλλα λόγια, εκτιμώ ότι δεν μιλούν οι μάρτυρες, αλλά μιλούν άλλοι με το στόμα των μαρτύρων», γράφει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και επισημαίνει ότι την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών ελήφθησαν σκληρά μέτρα μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία έπεσε κάτω από το μισό σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. «Η Novartis βεβαίωσε και δεν εξαιρέθηκε από αυτό», σημειώνει.

Συμπεραίνει επίσης ότι πρόκειται για «μια στημένη σκευωρία με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση», σημειώνοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό εις βάρος του τα τελευταία τρία χρόνια.







«Η κυβέρνηση νόμιζε ότι θα λασπώσει πρόσωπα που την ενοχλούν. Η κοινωνία δεν τσιμπάει» διαμηνύει από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος και προεξοφλεί ότι με την υπόθεση θα ασχοληθούν σύντομα τόσο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όσο και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Παράλληλα, μιλώντας στα «Νέα» κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα σεβασμό στους θεσμούς, δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει διάκριση εξουσιών και «εκθέτει συνεχώς εισαγγελικούς λειτουργούς που τους εμφανίζει ως παρακολούθημά της».

«Δεν θα περάσει το λαθρεμπόριο λάσπης. Υπάρχουν πάμπολλοι εθνικοί και διεθνείς νομικοί φραγμοί. Θα βγουν οι κουκούλες», καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.

«Η παράσταση έλαβε τέλος, οι συμμορίτες θα πληρώσουν ακριβά», είναι ο τίτλος του άρθρου του Ανδρέα Λοβέρδου στην ίδια εφημερίδα. Σε αυτό κάνει λόγο για απόπειρα κατασυκοφάντησης πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης κάτω από αντιδικονομικές και πολύ ύποπτες συνθήκες και μεθοδεύσεις με στόχο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές με σκανδαλολογία σε βάρος της αντιπολίτευσης.

«Η πολιτική αλητεία κατ' απομίμηση του κομπανιέρο Μαδούρο θα καταλάβει πως η άνομη επίθεση στην τιμή και των πολιτικών αντιπάλων της θα συντριβεί. Συντρίβεται άλλωστε ήδη» γράφει χαρακτηριστικά.