Πρόταση για παρακράτηση 1/4 της μηνιαίας αποζημίωσης του Ηλία Κασιδιάρη

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, σε μία πρωτοφανή εισήγησή της, ζητά να επιβληθεί στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, πειθαρχική ποινή παρακράτησης του 1/4 της μηνιαίας αποζημίωσής του, για τις πρωτοφανείς υβριστικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε στις 17/1 εναντίον του Υπουργού Εξωτερικών και όσων πολιτικών συμφωνούν με μία σύνθετη ονομασία των Σκοπίων, φτάνοντας στο σημείο να απειλεί ακόμα και με στρατόπεδα συγκέντρωσης δικτατορικού καθεστώτος.

Η Επιτροπή, που προχώρησε σε έλεγχο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και ρητορική μίσους» κατόπιν προτάσεως του Προέδρου της Βουλής, έλαβε την απόφαση ομόφωνα και πλέον η υπόθεση παραπέμπεται στην Ολομέλεια, η οποία θα την επικυρώσει.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης πάντως - παρότι γνώριζε το προβλεπόμενο πρόστιμο των περίπου 1.300 ευρώ - όχι μόνο δεν πτοήθηκε από την ενεργοποίηση των πειθαρχικών διαδικασιών εναντίον του με την κατηγορία του «εθνικιστικού και διχαστικού παραληρήματος», αλλά έδειξε αμετανόητος, αποστέλλοντας υπόμνημα με ύβρεις εναντίον του Νίκου Βούτση, αποκαλώντας τον, μεταξύ άλλων, «κομματικά εγκάθετο».

Κατόπιν αυτού, ωστόσο, ο Πρόεδρος της Βουλής πρότεινε την τιμωρία Κασιδιάρη και για το παράπτωμα της εξύβρισης με την επιβολή της ίδιας ποινής, δηλαδή της παρακράτησης επιπλέον 1.283 ευρώ άπαξ, πρόταση που στήριξε η πλειοψηφία με εξαίρεση τους κ.κ. Γιώργο Γεωργαντά και Άδωνι Γεωργιάδη από τη ΝΔ οι οποίοι έκριναν ότι θα έπρεπε να κληθεί εκ νέου σε απολογία γι’ αυτό το παράπτωμα.