Γκούινεθ Πάλτροου: H νέα συμβουλή αδυνατίσματος που εξαγρίωσε το ίντερνετ

“Εάν πρέπει να χάσεις βάρος, μπορείς να χάσεις αποτελεσματικά 6,5 κιλά σε 4 βδομάδες”, συνέχισε και οι επιστήμονες παγκοσμίως άρχισαν να βαρούν με πάθος το κεφάλι τους στον τοίχο. Αχ βρε Γκουίνεθ, δεν θα μάθεις ποτέ. Είναι λες και το κάνεις επίτηδες. Λες και προσπαθείς με νύχια και με δόντια να διατηρήσεις τον τίτλο της «πιο ξινής ηθοποιού στο Χόλιγουντ». Εδώ που τα λέμε βέβαια δεν έχεις και καμιά σπουδαία καριέρα να κρατηθείς, οπότε ίσως έτσι καταφέρνεις να μένεις στο προσκήνιο. #SorryNotSorry. Αν αυτό είναι το σκεπτικό σου, τότε μόνο πολλά συγχαρητήρια μπορούμε να σού δώσουμε που αποφάσισες μαζί με τη συνεργάτιδά σου, Τρέισι Άντερσον, να αναλάβετε ρόλο «μέντορα» στην ιστοσελίδα σου, Goop, με αποτέλεσμα να εξαγριώσεις χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου και να καταλήξεις πάλι σε πρωτοσέλιδα.

Τι το ήθελε βέβαια και η Τρέισι να πει πως ο πιο γρήγορος τρόπος να χάσεις βάρος είναι να γυμνάζεσαι καθημερινά, να τρως ελάχιστους υδατάνθρακες και να κόψεις τη γλουτένη τελείως; Δεν ήξερε, δεν ρώταγε; “Είσαι όπως κινείσαι και ό,τι τρως. Ιδανικά, θέλεις να είσαι τακτικός και να έχεις στρατηγική με το ‘σχεδιασμό’ του σώματός σου και το χειρισμό του βάρους σου όλο το χρόνο”, εξήγησε και έκανε διατροφολόγους και διαιτολόγους να σκίσουν τα πτυχία τους. Η διάσημη γυμνάστρια όμως δεν πτοήθηκε καθόλου. “Εάν πρέπει να χάσεις βάρος, μπορείς να χάσεις αποτελεσματικά 6,5 κιλά σε 4 βδομάδες”, συνέχισε και οι επιστήμονες παγκοσμίως άρχισαν να βαρούν με πάθος το κεφάλι τους στον τοίχο.

Ένας από αυτούς, η διατροφολόγος Rhiannon Lambert, δεν δίστασε μάλιστα να εκφράσει την αγανάκτησή της στην εφημερίδα The Independent. “Είμαι πραγματικά σοκαρισμένη που αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε, καθώς έχει τη δυνατότητα να βλάψει τη σχέση κάποιου με το φαγητό”. Προειδοποίησε ότι η καθημερινή γυμναστική, που η Άντερσον προτείνει, ίσως δεν δώσει στο σώμα σου τον απαιτούμενο χρόνο που χρειάζεται για να ανακτήσει τις δυνάμεις του, και ότι η απομάκρυνση της γλουτένης από τη διατροφή δεν θα πρέπει να θεωρείται κάτι το μαγικό που οδηγεί σε μακροπρόθεσμο αδυνάτισμα. “Δεν είναι φρόνιμο να αποκλείσουμε ομάδες τροφίμων ή να κάνουμε δραστικές αλλαγές στη διατροφή μας, οι οποίες δεν είναι βιώσιμες- μπορεί να καταλήξουμε να έχουμε έλλειψη μικροθρεπτικών συστατικών και διατροφικής ποικιλομορφίας που βοηθά τα βακτήρια του εντέρου”, υποστηρίζει η Lambert.

Αφού όμως είδες ότι και το Twitter εξαγριώθηκε με την εν λόγω συμβουλή δεν έχασες χρόνο, Γκουίνεθ μου, και έτρεξες να υποστηρίξεις τον “κολοσσό” αυτό του lifestyle, που ονομάζεται Goop. Ένας εκπρόσωπος της ιστοσελίδας δήλωσε λοιπόν στο τηλεοπτικό δίκτυο E! Ότι η εταιρεία δεν προωθεί το αδυνάτισμα, αλλά “μόνο την υγιεινή διατροφή”. Εμείς βέβαια θα κάνουμε το δικηγόρο του διαβόλου και θα θυμίσουμε ότι το κείμενο είχε τίτλο “ Η Τρέισι Άντερσον εξηγεί πώς να χάσεις βάρος γρήγορα”. Ούπς.

“Ποτέ δεν θα προωθούσαμε μια ανθυγιεινή δίαιτα ή μια υπερβολική ρουτίνα γυμναστικής”, εξήγησε ο εκπρόσωπος. “Όπως είπε η Τρέισι, θα πρέπει να κάνουμε επιλογές βασισμένες στο τι είναι το καλύτερο για το σώμα του καθενός”. Και τότε γιατί δώσατε την παραπάνω συμβουλή; Βρε κορίτσια, αφού την κάνατε τη σαχλαμάρα, γιατί δεν το παραδέχεστε;