Σοφία Βογιατζάκη: «Ντρέπομαι να πάρω τηλέφωνα και να ζητήσω δουλειά»

Η Σοφία Βογιατζάκη εξομολογήθηκε ότι ακόμα και άνεργη να είναι δεν παίρνει τηλέφωνα ούτε χτυπάει πόρτες για δουλειά γιατί δεν θέλει να φέρει κανέναν σε δύσκολη θέση.
Τι κάνεις αυτόν τον καιρό;

Τελείωσα ,με την περιοδεία του έργου «Άντρες έτοιμοι για όλα», από το περιβόητο δίδυμο των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, την οποία ξεκινήσαμε στις 27 Οκτωβρίου και γυρίσαμε όλη την Ελλάδα.

Τι έρχεται για σένα στη συνέχεια;

Δεν έχω ιδέα, περιμένω προτάσεις, με ανοιχτές αγκάλες. Εύχομαι να μην καθίσω, γιατί, όταν μου συμβαίνει αυτό, βαριέμαι, δεν το θέλω καθόλου, δεν μπορώ, παθαίνω μελαγχολία. Εύχομαι να μην ξεκουραστώ, αλλά προς το παρόν δεν έχω κάτι στα σχέδια μου.

Βρισκόμαστε στη μέση της σεζόν...

Τι να κάνουμε; Πέρυσι το Γενάρη, που ήμουν ελεύθερη από το θέατρο «Βέμπο», έκανα αντικατάσταση στην Τζέση (Παπουτσή) στο θέατρο «Χυτήριο». Όμως, δεν είναι κάθε μέρα του Αϊ-Γιαννιού, δεν αρρωσταίνουν κάθε μέρα άνθρωποι... (Γέλια.) Γιατί ήταν μέσα της σεζόν κι έλεγα «τι θα κάνω...» Έχει ο θεός, αισιοδοξώ.

Αφήνεις πάντα τις ελπίδες σου στον θέση κινείσαι παράλληλα κι εσύ;

Τι να κάνω, να πάρω τηλέφωνα; Όχι, δεν είμαι έτσι, εγώ. Έχω πάρει τηλέφωνο για συνάδελφο που το είχε ανάγκη να δουλέψει. Για μένα ντρέπομαι πάρα πολύ να το κάνω. Οι άνθρωποι που έχουμε δουλέψει κι έχουμε ξαναδούλεψει είναι εκείνοι που με εμπιστεύονται κάθε φορά, δεν θέλω να τους φέρνω σε δύσκολη θέση, γιατί μου έχουν αποδείξει εμπράκτου πως όταν έχουν ρόλο για μένα, με παίρνουν από μόνοι τους. Το να τους πάρω εγώ, επειδή είμαι άνεργη ή επειδή έχω οικονομικό πρόβλημα, αισθάνομαι ότι τους φέρνω σε πολύ δύσκολη θέση. Μια σεζόν έχω μείνει χωρίς δουλειά στο θέατρο αλλά τότε είχα δύο σίριαλ στην τηλεόραση. Λες να είναι αυτή η σεζόν που θα μείνω άνεργη; Θα τρελαθώ. (Γέλια.)

Πηγή: Λοιπόν