Επίθεση της ΝΔ στην ΕΡΤ για την κάλυψη του συλλαλητηρίου

Διάχυτη είναι η δυσαρέσκεια για την υποβάθμιση του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη από την κρατική τηλεόραση με τους χρήστες στα social media να κάνουν λόγο για εξόφθαλμη παραβίαση του δημοσιογραφικού καθήκοντος. Αντιδράσεις υπήρξαν τόσο από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και ενδοκυβερνητικά, με την ΕΡΤ να απαντά πως αφιέρωσε στο συλλαλητήριο τον ίδιο χρόνο όπως κάνει σε κάθε κινητοποίηση.

Επίθεση από τη Νέα Δημοκρατία


Ολιγωρία καταλογίζει η Νέα Δημοκρατία στη δημόσια τηλεόραση για την κάλυψη του συλλαλητηρίου, επισημαίνοντας ότι αντί για τη διαδήλωση μετέδιδε μαγνητοσκοπημένες εκπομπές.

Τη Δευτέρα η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, επικοινώνησε με τον νέο πρόεδρο της ΕΡΤ, Χρήστο Λεοντή, και τον εντεταλμένο σύμβουλο, υπεύθυνο του τομέα ειδήσεων, Βασίλη Ταλαμάγκα, στους οποίους εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του κόμματος.

Όπως έγινε γνωστό, η εκπρόσωπος της ΝΔ επισήμανε την ολιγωρία της δημόσιας τηλεόρασης, αναφέροντας μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι την ώρα της συγκέντρωσης η ΕΡΤ3 προέβαλε την εκπομπή «Κυριακή στο χωριό».

Δ.Καμμένος: Απαράδεκτη η στάση της ΕΡΤ


Τα «βέλη» του προς το κρατικό κανάλι για την απόφασή του να μην προβάλλει το συλλαλητήριο έστρεψε κι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος.

«Θεωρώ απαράδεκτη την χθεσινή στάση της ΕΡΤ. Το θεωρώ απαράδεκτο το κρατικό κανάλι να μην κάνει ούτε ένα ρεπορτάζ για το συλλαλητήριο. Ακόμη και αν το συλλαλητήριο ήταν οπαδικό ή κομματικό έπρεπε να το μεταδώσουν. Αυτό δείχνει ανασφάλεια σε κάποιο μέρος της κυβέρνησης, γιατί βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν ως ακραίους και «τζιχαντιστές» όσους πήγαιναν στο συλλαλητήριο. Ακραία στοιχεία παντού υπάρχουν. Και στην Αθήνα τα ίδια γίνονται», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

Η απάντηση της ΕΡΤ


Ανακοίνωση με την οποία απαντά στις κατηγορίες ότι δεν κάλυψε εκτενώς το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης εξέδωσε η ΕΡΤ. 

«Καλύψαμε το συλλαλητήριο με εκτενή ρεπορτάζ και ο χρόνος που διατέθηκε από την ΕΡΤ ήταν σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν που διέθεσαν τα ιδιωτικά κανάλια» αναφέρει με ανακοίνωσή της, απαντώντας στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σχετικά με την χθεσινή κάλυψη του συλλαλητηρίου στην Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία, ενώ κάνει λόγο για στοχοποίηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ακόμη, η ΕΡΤ αναφέρει πως πράγματι υπήρξε «ανθρώπινο λάθος» σχετικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων το οποίο όμως «διορθώθηκε αμέσως». «Το ίδιο δε λάθος έκαναν πολλές επίσημες ιστοσελίδες ιδιωτικών μέσων, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την ίδια πηγή με την ΕΡΤ» προστίθεται.