Ο Βασίλης Στεφανάκος «γαζωμένος» μέσα στο αυτοκίνητο! Σκληρές εικόνες λίγο μετά τη δολοφονία.

Οι πρώτες εικόνες αμέσως μετά την άγρια δολοφονία του πρώην βαρυποινίτη βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας – Ο Βασίλης Στεφανάκος φαίνεται πεσμένος στο κάθισμα του συνοδηγού – Λίγο νωρίτερα ο εκτελεστής του είχε «αδειάσει» μια ολόκληρη γεμιστήρα καλάσνικοφ πάνω του – Πρωτοφανής αγριότητα: Σημάδια από σφαίρες παντού! Στο παρμπρίζ, στην πόρτα του συνοδηγού και στο κορμί του 58χρονου – Όλες οι εξελίξεις από το -όπως όλα δείχνουν- συμβόλαιο θανάτου – Προσοχή, οι εικόνες είναι σκληρές.


Ο Βασίλης Στεφανάκος έπεσε θύμα ενέδρας και εκτελέστηκε εν ψυχρώ λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης, 17.01.2018. Ο πρώην βαρυποινίτης δέχθηκε 29 σφαίρες από καλάσνικοφ και όπως φαίνεται δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει.
Ο νεκρός Βασίλης Στεφανάκος μέσα στο αυτοκίνητο

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha μετέδωσε τις πρώτες εικόνες από το σημείο της δολοφονίας, που απεικονίζουν τον πρώην βαρυποινίτη ελάχιστα λεπτά μετά την μαφιόζικη εκτέλεση.

Ο 58χρονος φαίνεται πεσμένος στο κάθισμα του συνοδηγού. Σφαίρες «καρφωμένες» παντού. Στην πόρτα του συνοδηγού, στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Δείτε τις που μετέδωσε το κανάλι – Προσοχή, είναι ιδιαίτερα σκληρές






Είναι φανερό -εκ του αποτελέσματος- πως ο Βασίλης Στεφανάκος πολύ δύσκολα θα μπορούσε να αποφύγει τα πυρά των εκτελεστών του.

Την ίδια ώρα, η τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Etv, παρουσίασε επίσης μια φωτογραφία ντοκουμέντο. Μια φωτογραφία που δείχνει τη «γαζωμένη» πόρτα του συνοδηγού.

Ο Βασίλης Στεφανάκος δέχθηκε τους πυροβολισμούς από την πλευρά του οδηγού. Από το σημείο στο οποίο καθόταν δηλαδή. Όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, πολλές από τις σφαίρες «καρφώθηκαν» στην πόρτα του συνοδηγού. Κάτι λογικό, αφού ο εκτελεστής του 58χρονου έριξε 29 σφαίρες…

Δείτε τη φωτογραφία ντοκουμέντο
Είχε «τελειώσει» με την παρανομία, αλλά…

Ο Βασίλης Στεφανάκος φαίνεται πως είχε αφήσει ανεπιστρεπτί πίσω του, το τελευταίο διάστημα, την οποιαδήποτε σχέση που είχε κατά το παρελθόν με την παρανομία. Ειδικά μετά την αποφυλάκισή του, το καλοκαίρι του 2016. Ωστόσο, ο ίδιος γνώριζε ότι το παρελθόν δεν ξεχνά… Τα μέτωπα ήταν ανοιχτά.

Ο Βασίλης Στεφνάκος είχε δημιουργήσει επιχειρήσεις στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας αλλά και στην Θεσσαλονίκη. Νόμιμες επιχειρήσεις διακίνησης υγραερίου, οι οποίες μάλιστα πήγαιναν καλά.

Επειδή όμως και ο ίδιος γνώριζε πως το παρελθόν δεν «σβήνει» εύκολα, είχε πάρει τα «μέτρα» του. Είχε φροντίσει να έχει δύο πάρα πολύ καλά αυτοκίνητα. Ένα τζιπ θωρακισμένο, το οποίο όμως ήταν για επισκευή. Αλλά και το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο τελικά εκτελέστηκε.

Αυτά τα γνώριζαν, προφανώς, οι δράστες. Οι Αρχές θεωρούν δεδομένο πως είχαν μελετήσει κάθε κίνησή του πρώην βαρυποινίτη. Ο Βασίλης Στεφανάκος, πριν βγει από το σπίτι ή την επιχείρησή του, φρόντιζε να γίνεται ο απαραίτητος «έλεγχος». Πρώτα έβγαιναν δύο άνθρωποι της απόλυτης εμπιστοσύνης του και ήλεγχαν τον χώρο. Έπειτα έβγαινε ο Βασίλης Στεφανάκος κι επιβιβάζονταν σε ένα από τα δύο του αυτοκίνητα.

Κι εδώ έρχεται το μεγάλο, το απόλυτο ερώτημα της υπόθεσης. Πώς και γιατί ο Βασίλης Στεφανάκος μόνος του από την επιχείρησή του στην περιοχή όπου τελικά δολοφονήθηκε;
Γιατί βγήκε μόνος ο Βασίλης Στεφανάκος;

Ο 58χρονος ήταν μαζί με τη σύζυγό του, τον αδελφό του, αλλά και ένας άνδρας της απολύτου εμπιστοσύνης του. Ο 58χρονος ενώ βρισκόταν σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο και ασφαλές για τον ίδιο, περιβάλλον δέχθηκε ένα τηλεφώνημα στο κινητό του. Φαίνεται ότι αυτός που του μιλούσε από την άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής τον έπεισε να βγει γρήγορα στο δρόμο και να κατευθυνθεί στο αυτοκίνητό του.

Εδώ υπάρχει ένα σημαντικό κενό. Κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει πως ο Βασίλης Στεφανάκος βγήκε μόνος ενώ ήταν παρόντες οι δύο έμπιστοι άνθρωποί του. Γιατί κανείς δεν τον ακολούθησε.

Ίσως το ζήτησε ο άνθρωπος με τον οποίο μιλούσε στο κινητό ή τα όσα είπε ο άγνωστος στον 58χρονο τον έκαναν να αποφασίσει ότι θα κινηθεί μόνος. Ίσως ο άνθρωπος που του μίλησε να του ενέπνευσε εμπιστοσύνη. Ίσως ήταν μια «γνώριμη» φωνή. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, εδώ στέκονται οι Αρχές. Διότι ο Βασίλης Στεφανάκος ήταν πάντα εξαιρετικά προσεκτικός.

Σε κάθε περίπτωση ο Στεφανάκος βγήκε χωρίς συνοδεία, μιλώντας μάλιστα στο κινητό του τηλέφωνο. Πιθανολογείται ότι οπλοφορούσε, ωστόσο εκ του αποτελέσματος φάνηκε, ότι είχε στραμμένη την προσοχή του αλλού. Δεν αντιλήφθηκε καμία ύποπτη κίνηση γύρω του και έτσι δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Πηγή: newsit