Skoda Kodiaq: Πατάει σε γερό έδαφος

Όπως έχει όλα τα προσόντα! Το νέο Skoda Kodiaq είναι ένα πλήρες SUV που μπορεί να παίξει σε όλα τα τερέν. Έχει χώρους, εξοπλισμό, επιδόσεις – ντίζελ και βενζίνη – και ένα αξιοζήλευτο πακέτο που θωρακίζει τον οδηγό και τους επιβάτες.
Το Skoda Kodiaq κατατάσσεται στο άνω άκρο της κατηγορίας των compact SUV μοντέλων. Το συνολικό μήκος είναι 4,697 μ., το πλάτος 1,882 μ. και το ύψος 1,676 μ. (με μπάρες οροφής), ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,791 μ..

Το μεγάλο του ατού, η ευρύχωρη καμπίνα για πέντε επιβάτες – ή και επτά – αλλά και ο μεγάλος χώρος των αποσκευών που είναι στα 720 λίτρα (5θέσια έκδοση) και αγγίζει τα 2.065 λίτρα (με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα).

Για όσους έχουν αυξημένες μεταφορικές ανάγκες, υπάρχει στον προαιρετικό εξοπλισμό του μοντέλου και έκδοση με δύο ακόμα θέσεις με την προσθήκη τρίτης σειράς καθισμάτων. Σε αυτή την περίπτωση το μοντέλο έχει τη δυνατότητα μεταφοράς στο εσωτερικό του φορτίων μήκους έως και 2,8 μέτρων.

Στον τομέα της τεχνολογίας, τα συστήματα infotainment και διαδικτύωσης, κατακλύζουν το νέο μοντέλο με τις καινοτόμες online υπηρεσίες.

Ξεχωρίζει η υπηρεσία SmartLink+, η οποία αποτελεί βασικό εξοπλισμό του μοντέλου, ενσωματώνει και τη λειτουργία SmartGate, σε συνδυασμό με το υπάρχον λογισμικό Apple CarPlay, Android Auto και MirrorLink.

Η εφαρμογή ŠKODA Connect περιλαμβάνει δύο κατηγορίες λειτουργιών ανάλογα με το ηχοσύστημα: Infotainment Online: ενημέρωση χαρτών, τιμές καυσίμων στα πρατήρια (εφόσον είναι διαθέσιμες), πληροφορίες για θέσεις στάθμευσης (εφόσον είναι διαθέσιμες), online ειδήσεις και μια ακόμη, την Care Connect, που έχει σχέση περισσότερο με την άμεση εξυπηρέτηση του οδηγού σε περίπτωση ανάγκης με υπηρεσίες πρόληψης (τηλέφωνο ανάγκης, επικοινωνία με οδική βοήθεια ή εξυπηρέτηση πελατών και προγραμματισμός service) κ.ά..

Κινητήρας – τιμή

Ο βασικός βενζινοκινητήρας 1.4 TSI αποδίδει 125 ίππους και 200 Nm ροπής ενώ υπάρχει και ακόμη μια έκδοση με τον ίδιο κινητήρα με 150 ίππους και 250 Nm ροπής.

Το ντίζελ είναι 2.0 TDI με ισχύ 150 ίππους ή την πιο ισχυρή με 190 ίππους Στις 4κίνητες εκδόσεις η μονάδα ελέγχου υπολογίζει σε μόνιμη βάση το ιδανικό ποσοστό ροπής για τον πίσω άξονα.

Το νέο Skoda Kodiaq βασίζεται στην πλατφόρμα MQB (modular transverse matrix) του ομίλουVolkswagen και ζυγίζει 1.502 κιλά, με τον βασικό κινητήρα TSI και κίνηση στους εμπρός τροχούς και 1.610 κιλά με τον κινητήρα 1.4 TSI και σύστημα 4κίνησης. Το νέο Kodiaq διατίθεται στην Ελλάδα, με δύο επίπεδα εξοπλισμού: Ambition και Style. Η τιμή του μοντέλου ξεκινά από 22.000 ευρώ.