Σοκ: Κοριτσάκι πίνει βρώμικο νερό από λακκούβα

Ντροπή και θλίψη μπορεί να νιώσει κανείς εν έτει 2017 βλέποντας μια τέτοια εικόνα από φτωχογειτονιά της Αργεντινής όπου ένα μικρό κοριτσάκι πίνει νερό από λακκούβα πεζοδρομίου!
Την «δυνατή» φωτογραφία τράβηξε ο δημοσιογράφος και εθελοντής της Unicef, Migue Rios. Όπως αναφέρει το κοριτσάκι είναι τριών-τεσσάρων ετών και ανήκει στην κοινότητα ιθαγενών Mbya Guarani, που επιβιώνει ζητιανεύοντας στις βορειοανατολικές επαρχίες της χώρας.

Στη συνοδευτική λεζάντα σημείωσε: «Ενώ η χώρα ‘καίγεται’, αυτό το μικρό κορίτσι Guarani ξεδιψάει από το έδαφος. Κάτι λάθος πρέπει να κάνουμε σαν κοινωνία, έτσι δεν είναι;», αναρωτήθηκε.

Χρήστες των social media, που προώθησαν σε φίλους και γνωστούς τη φωτογραφία, αντέδρασαν με οργή για την πείνα και την εξαθλίωση που μαστίζουν ομάδες του πληθυσμού και την εγκατάλειψή τους από τις Αρχές και τους συνανθρώπους τους.

«Εγώ θα ντρεπόμουν αν ήμουν εκατομμυριούχος και κόμπαζα για την πολυτελή ζωή μου, ενώ άλλοι πεθαίνουν από την πείνα», έγραψε μια γυναίκα. Ενώ μια άλλη πρόσθεσε: «Βάλτε τους εαυτούς σας ή στη θέση αυτού του μικρού κοριτσιού. Πώς να νιώθει; Ή φανταστείτε τα παιδιά σας σε μια τέτοια κατάσταση!».

Οι Guarani είναι μια ομάδα ιθαγενών με δική της γλώσσα, που ζουν στην Παραγουάη και στη βόρεια επαρχία Misiones της Αργεντινής, όπου αριθμούν περίπου 3.000 άτομα.

tribune.gr