Ποιους «βλέπει» η αντιτρομοκρατική πίσω από το χτύπημα στο Εφετείο - Τέσσερις τρομοκράτες με βανάκι!

Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής ερευνούν τις κάμερες στο χώρο του Εφετείου αλλά και από γειτονικές επιχειρήσεις προκειμένου να δουν αν έχουν καταγραφεί οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε αστυνομικός φρουρός που βρισκόταν μέσα στο χώρο του Εφετείου, σταμάτησε έξω από το κτίριο ένα κλειστό φορτηγάκι από το οποίο κατέβηκαν δύο άτομα τα οποία τοποθέτησαν τη βόμβα στην είσοδο του Εφετείου. Ένα ακόμη άτομο περίμενε στο πίσω μέρος του οχήματος και σίγουρα υπήρχε και κάποιος οδηγός. Η αντιτρομοκρατική εκτιμά έτσι ότι συμμετείχαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα

Ο τρόπος δράσης θυμίζει σε πολλά σημεία την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό κατά τράπεζας στις 19 Απριλίου 2017 στην οδό Σανταρόζα, καθώς και την επίθεση με βόμβα τοποθετημένη σε σακίδιο στις 12 Δεκεμβρίου 2016 στο υπουργείο Εργασίας, όταν ο μηχανισμός δεν εξερράγη καθώς υπήρξε πρόβλημα στη συνδεσμολογία.

Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες ήταν δύο και είχαν κινηθεί με μοτοσυκλέτες.

Για την επίθεση στην οδό Σανταρόζα είχε αναλάβει την ευθύνη η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», μια ενεργή οργάνωση την οποία αναλυτές της αντιτρομοκρατικής τοποθετούν στη σφαίρα επιρροής των Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα, των δύο ηγετικών στελεχών του Επαναστατικού Αγώνα που το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούν απεργία πείνας επειδή όπως υποστηρίζουν δεν τους επιτρέπουν να δουν το παιδί τους.

Παρά, τις ομοιότητες οι αναλυτές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν άλλες δύο ενεργές οργανώσεις: η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» που στο παρελθόν έχει τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς και η «Επαναστατική Αυτοάμυνα», η οποία όμως μέχρι σήμερα πυροβολεί με καλάσνικοφ και εκτοξεύει χειροβομβίδες.