Κατηγορούμενος για την δολοφονία Ζαφειρόπουλου πρωτοστάτησε στην επίθεση κατά Μαζιώτη!

Ένα εκ των ατόμων - αλβανικής κατάγωγής - που είχε κατηγορηθεί ως οργανωτής της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είχε κύριο ρόλο στην επίθεση κατά του βασικού μέλους του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη!

Κι ο οποίος υποτίθεται ότι ήταν σε ειδικό καθεστώς ελέγχου, μέσα στις φυλακές, επειδή μέσα από το σωφρονιστικό κατάστημα κατηύθυνε τον φόνο του 54χρονου ποινικολόγου κι άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο κρατούμενος αυτός ήταν εκείνος που μαχαίρωσε τον κρατούμενο αναρχικό προ διημέρου σε κελί της Ε' Πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού.

Εξετάζονται ακόμη πληροφορίες ότι η ομάδα των αλλοδαπών κρατουμένων ζήτησε νωρίτερα κι..."ενοίκιο" 600 εύρω από τον Νίκο Μαζιώτη προκειμένου να του επιτρέψει παραμονή στο κελί που είχε μεταφερθεί.

Ο ίδιος Αλβανός ποινικός μάλιστα είχε καταδικασθεί, την προηγούμενη εβδομάδα σε φυλάκιση 16 ετών για το μαχαίρωμα προ μερικών μηνών κι άλλου κρατουμένου, με ποινικό παρελθόν, στην φυλακή Κορυδαλλού.

Για την ίδια επίθεση είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 10 ετών ένας ομοεθνής του που επίσης εμπλέκεται στην δολοφονία Ζαφειρόπουλου και για ον οποίο υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ότι ήταν παρών στην επίθεση κατα Μαζιώτη.

Επιπλέον έχει κατηγορηθεί - όσο ήταν ελεύθερος - για συμμετοχή σε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος άλλου δικηγόρου, αιματηρές επθέσεις σε καφετέριες, ληστείες. Ακόμη εξετάζεται και ο ακριβής ρόλος δύο αλλοδαπών ασιατικής καταγωγής που φέρονταν να είχαν βοηθήσει στον απεγκλωβισμό του αντάρτη πόλης.

Όμως ερευνάται αν είχαν τελικώς συμμετοχή στην επίθεση με το δεδομένο ότι διατηρούσαν στενές επαφές με τους Αλβανούς δράστες και φέρεται να είχαν υποστηρίξει πρόσφαη καταγγελία τους ότι θα έπεφταν θύμα δηλητηρίασης.
Οι νέες αυτές πληροφορίες για την επίθεση κατά Μαζιώτη, αποκαλύπτουν την πρωτοφανή ασυδοσία και τις παράνομες συνενοήσεις κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ υπενθύμιζαν ότι η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είχε συσχετισθεί με την «υπόθεση Energa» ενώ ο Νίκος Μαζιώτης είχε καταγγείλει ώς «ηθικούς αυτουργούς» της επίθεσης σε βάρος του μέλη των «Πυρήνων» που αρνούνται κάθε κατηγορία. Όμως οι ερευνητές της υπόθεσης εξετάζουν κι άλλες «υπόγειες διασυνδέσεις» κρατουμένων.

Πηγή: tovima.gr